Pagal naujas įstatymo nuostatas, nuo šių metų didesnius pinigus iš biudžeto gaunančios partijos privalo laikytis tokios pat pirkimo tvarkos, kokia taikoma visoms biudžetinėms įstaigoms - skelbti konkursą didesnio įsigijimo atveju.

Tačiau partijos neskuba registruotis viešųjų pirkimų sistemoje, neskelbia konkursų ir apskritai yra pristabdžiusios bet kokius didesnius įsigijimus, rašo dienraštis. Laukiama, kol politikai apsispręs, ar nuostatos galios ir ateityje - pavasario sesijoje Seimas ketina koreguoti įstatymą.

Viešųjų pirkimų tarnyba informavo "Vilniaus dieną", kad "Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje kol kas nėra nė vienos politinės partijos, užsiregistravusios kaip perkančioji organizacija".

"Jei partijoms jau yra skirtas finansavimas ir daugiau nei 50 proc. konkrečiai partijai skirtų pinigų yra iš valstybės ar savivaldybių biudžeto, jos turėtų registruotis kaip perkančios organizacijos", - sakė tarnybos atstovė Aušra Pocienė.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas sakė suprantąs, kad viešojo pirkimo taisykles partijos turi taikyti tik tuomet, kai gaus šių metų biudžeto dotacijos dalį. Tačiau iki to laiko tikimasi, kad įstatymas bus pakeistas ir partijoms nebereikės vykdyti viešųjų pirkimų konkurso.

Pasak A.Čapliko, jo vadovaujama partija pristabdė daugumą įsigijimų. Tą pat teigė ir kitų partijų atstovai.