Tuo metu „Laisvės ir teisingumo“ tarybos pirmininku tapo iki šiol laikinojo partijos pirmininko pareigas ėjęs Artūras Paulauskas.

Iki šiol A. Zuokas buvo partijos vicepirmininku, taip pat vadovauja partijos rinkimų štabui.

Artūras Zuokas

Prezidento rinkimuose rems I. Vėgėlę

„Laisvės ir teisingumo“ suvažiavimo metu taip pat buvo nuspręsta, kad partija artėjančiuose prezidento rinkimuose rems nepartinį kandidatą advokatą Igną Vėgėlę.

„Yra tik trys kandidatai, kurie nesieja prezidento rinkimų su Europos Parlamentu. Visi kiti tiesiai šviesiai sako, kad šie rinkimai yra labiau tramplynas į Europos Parlamentą, o realiai jie turbūt patys supranta, kad nesiekia šito posto“, – Eltai teigė buvęs laikinasis partijos vadovas Artūras Paulauskas.

„Mums iš šių trijų kandidatų yra artimiausias Vėgėlė, kaip teisininkas, kaip žmogus pasisakantis už teisinės valstybės principus, už žmogaus teises. Ir jo visa retorika ir kai kuriais klausimais išsakyta nuomonė iš dalies tinka ir mūsų partijos programai, ir mūsų partijos nariams“, – akcentavo politikas.

ELTA primena, kad A. Paulauską kandidatu prezidento rinkimuose „Laisvė ir teisingumas“ iškėlė praėjusių metų gruodžio pradžioje – tai nutarė politinės jėgos valdyba. Tačiau trečiadienį „Laisvės ir teisingumo“ išplatintame pranešime A. Paulauskas pranešė nedalyvausiantis šiemet vyksiančiuose prezidento rinkimuose ir partijos suvažiavimo metu siūlysiantis remti advokato I. Vėgėlės kandidatūrą į šalies vadovo postą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)