Neeilinėje sesijoje Seimas planuoja išklausyti Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir generalinės prokurorės Nidos Grunskienės atsakymus į Seimo narių iš anksto raštu pateiktus klausimus.

Parlamentarai spręs, ar sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją, kuri sieks išsiaiškinti aplinkybes dėl galimo informacijos apie Kristijono Bartoševičiaus atžvilgiu teisėsaugos atliekamą ikiteisminį tyrimą nutekinimo.

Tokią komisiją, kurioje dirbtų 13 parlamentarų, siūloma sudaryti laikantis Seimo frakcijų proporcinio atstovavimo principo. Jei Seimas pritartų, joje dirbtų Seimo nariai, kurie turi teisę pagal Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą dirbti ir susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma "Slaptai“.

Parlamentinio tyrimo iniciatoriai nutarimo projekte pateikė 10 klausimų, į kuriuos teks atsakyti komisijai. Siūloma pavesti komisijai parlamentinį tyrimą atlikti ir išvadą pateikti Seimui iki šių metų kovo 30 d.

Parlamentinį tyrimą inicijuoja visos Seimo opozicinės frakcijos. Savo parašus po nutarimo projektu padėjo Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“, Darbo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, socialdemokratų, Lietuvos regionų frakcijų atstovai.

Neeilinės sesijos metu taip pat bus pateiktos Vaiko teisių apsaugos pagrindų, Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymų pataisos, Baudžiamojo proceso ir Bausmių vykdymo kodeksų pakeitimai.

Neeilinėje sesijoje svarstomi tik jos iniciatorių pateikti klausimai.
Preliminariai planuojama, kad 12 val. prasidėsianti neeilinė Seimo sesija turėtų baigti darbą iki 16 val.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją