Kaip pranešė LTPF, trečiadienio vidurdienį prasidės piketai prie Vyriausybės rūmų, Finansų, Teisingumo ir Vidaus reikalų ministerijų.

Protesto akcijomis siekiama atkreipti dėmesį į, pasak profsąjungos, ydingus įstatyminius pakeitimus.

LTPF mano, kad Vidaus tarnybos statuto pakeitimais pareigūnams taikomos garantijos sulyginamos su valstybės tarnautojais, tokiu būtų esą griaunamas pareigūnų bendruomenės pasitikėjimą Vyriausybe, kaip darbdaviu.

Taip pat piktinamasi, pasak jų, nuolat vykdomomis reformomis, neadekvačiu darbo krūviu, lemiančiu vis didesnį darbo jėgos trūkumą.

„Siūlomi statuto pakeitimai problemas tik pagilins“, – neabejoja LTPF.

Be to, pareigūnų atstovų teigimu, tokie VRM siūlymai, kaip priedo už laipsnį panaikinimas, priedo už stažą mažinimas nuo maksimalaus 30 proc. pareiginės algos dydžio iki maksimalaus 20 proc. pareiginės algos dydžio, perkėlimo į kitas pareigūno pareigas tarnybinio būtinumo atvejais sąlygų kardinalus bloginimas, butpinigių ir kelionės išlaidų kompensavimo sąlygų bloginimas ir kiti pareigūnų teisinę padėtį bloginantys, socialines garantijas mažinantys siūlymai nedidina statutinės tarnybos patrauklumo ir visiškai demotyvuoja ne vienerius metus kantriai tarnybą tęsiančius bei neįkainojama patirtį turinčius pareigūnus.

Reaguodama į profesinės sąjungos nuogąstavimus, VRM nurodo, kad pertvarka atneš naudos visiems statutiniams šalies pareigūnams. Pasak viceministro Vitalijaus Dmitrijevo, pareigūnų profsąjungos klaidina savo narius, kalbėdamos apie tai, esą pareigūnų darbo sąlygos po pertvarkos tik blogės.

Antradienį VRM pristatė Vidaus tarnybos statuto pakeitimus, kuriais siūloma gerinti pareigūnų darbo sąlygas ir spręsti darbo jėgos trūkumą.

Įstatymo projekte numatomos priemonės pareigūnų motyvacijos didinimui, pareigūnų pritraukimui ir išlaikymui tarnyboje, didžiąją dalį dėmesio skiriant darbo užmokesčio sistemos tobulinimui.

Projektas trečiadienį bus svarstomas Vyriausybėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją