Pasak profsąjungos, jei Vyriausybė iki šių metų rugsėjo 15 d. su NPPSS atstovais nesikonsultuos dėl darbo užmokesčio asignavimų didinimo – pareigūnai inicijuos protesto akcijas.

„Vyriausybės reikalaujame laikytis savo įsipareigojimų – daugiau dėmesio skirti motyvacinei sistemai tobulinti ir konkurencingam darbo užmokesčiui kaip prielaidoms, didinančioms valstybės tarnybos patrauklumą išlaikyti. Todėl 2024 metams būtina skirti papildomą finansavimą ir Vidaus reikalų ministerijos bei Aplinkos ministerijos darbo užmokesčio fondo asignavimus didinti ne mažiau 10 procentų“, – rašoma rezoliucijoje.

NPPSS išplatintame pranešime teigiama, kad dėl per mažų atlyginimų yra svarstoma streiko galimybė.

„Jei Vyriausybė iki šių metų rugsėjo 15 d. nesusitiks su NPPSS atstovais ir nesikonsultuos dėl darbo užmokesčio asignavimų didinimo, pareigūnai pasilieka teisę inicijuoti protesto akcijas“, – teigiama pranešime.
Kaip Elta skelbė anksčiau, NPPSS kreipėsi į šalies Vyriausybę ir Seimą dėl kitų metų planuojamo teisėtvarkos ir aplinkosaugos įstaigų finansavimo.

Profsąjunga reikalauja Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), Policijos departamento (PD), Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD), Viešojo saugumo tarnybos (VST), o taip pat Aplinkos ministerijai pavaldžių įstaigų darbo užmokesčio fondų asignavimus 2024 m. didinti ne mažiau 10 proc., lyginant su praėjusiais metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)