„Mes manome, kad teismas negali nagrinėti skundų, nes K. Michailovas yra raštu nurodęs, kad nori dalyvauti posėdyje ir išsakyti savo poziciją“, - aiškino kaltinamojo advokatas.

Kaltinamojo ir jo advokatų skundus nagrinėti turintis galutinį sprendimą priimsiantis teisėjas Valdimaras Bavėjanas tikino nežinojęs, kad K. Michailovas pageidauja būti pristatytas į teismą, todėl ir nesiuntęs pranešimo. Kad nebūtų pažeistos suimtojo teisės, teismas nusprendė suėmimo klausimo nagrinėjimą atidėti iki penktadienio.

Vilniaus apygardos teismas liepos 27-ąją pratęsdamas K. Michailovo suėmimą dar trims mėnesiams pažymėjo, kad kaltinamasis esą turi ryšių užsienio valstybėse, ne kartą lankėsi Rusijoje, be to, yra pagrįstų duomenų, kad jis padarė labai sunkų nusikaltimą. Pasak teismo, neatmetama galimybė, kad buvęs omonininkas gali bėgti ir slėptis nuo teisingumo.

Buvusio omonininko baudžiamoji byla Vilniaus apygardos teisme turėtų būti pradėta nagrinėti rugsėjo viduryje.

Į Medininkų žudynių bylą bus kviečiami net 223 liudytojai. Šioje byloje civilinius ieškinius yra pareiškusi valstybė bei nukentėjusiuoju pripažintas muitininkas Tomas Šernas.

Prokuratūros kaltinamajame akte nurodyta, kad buvęs Rygos omonininkas yra kaltinamas 1991 metų liepos 31-ąją Medininkų pasienio poste nužudęs Lietuvos pasieniečius.