„1. Tam tikruose postuose policija keis kontrolės kryptis, t.y. postuose dirbantys pareigūnai tikrins ne įvažiuojančius į miestus vairuotojus, tačiau ir išvažiuojančius (arba vykstančius abiejomis kryptimis). Tokia taktika dažniau bus taikoma didžiųjų miestų savivaldybėse, tačiau gali pasitaikyti atvejų ir mažesniuose miestuose.

2. Pareigūnai, nustatę, kad asmuo piktybiškai bando patekti į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybę, neturėdamas tam jokio pagrindo, žymiai dažniau ne tik pareikalaus nutraukti kelionę ir grįžti namo, tačiau ir taikys už pažeidimus atsakomybę“, – informuojama feisbuke.

Sustiprintas vairuotojų tikrinimas vykdytas nuo penktadienio, gruodžio 18 dienos, 13 val. iki sekmadienio, gruodžio 20 dienos, 21 valandos.

Šalyje dirbo apie 900 policijos ekipažų, jiems talkino šauliai, pasieniečiai, karo policija.

Kontrolės postai vėl bus įrengti nuo gruodžio 23 dienos 13 val. iki 27 dienos 21 val. ir nuo gruodžio 31 dienos 13 val. iki sausio 3 dienos 21 valandos.

Iš viso per savaitgalį policijos pareigūnai į savivaldybes neleido įvažiuoti daugiau nei 12 tūkst. automobilių, administraciniai protokolai dėl judėjimo apribojimų pažeidimo surašyti septyniems žmonėms.

Nauji koronaviruso atvejai ir toliau registruojami globos namuose, įmonėse, darželiuose, antradienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Iš 1871 koronavirusinės infekcijos atvejo 424 registruoti Kauno, 387 – Vilniaus, 216 – Panevėžio, 215 – Klaipėdos, 200 – Šiaulių, 156 – Alytaus, 110 – Marijampolės, 61 – Tauragės, 57 – Utenos ir 30 – Telšių apskrityse.

Dar 15 atvejų kol kas nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Šiuo metu atlikta 997 atvejų epidemiologinė diagnostika.

Iš jų 179 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Praėjusią parą registruoti infekcijos atvejai yra susiję su protrūkiais Marijampolės Suvalkijos socialinės globos namuose, Vilkaviškio rajone įsikūrusiuose Didvyžių globos namuose, Kalvarijos socialinės globos namuose, Klaipėdos rajone veikiančiuose senelių globos namuose „Gyvenimo viltis“, Nemenčinėje veikiančiuose socialinės globos namuose „Senevita“.

Taip pat po du ar kelis atvejus nustatyta Vilkaviškyje veikiančioje siuvimo įmonėje, Marijampolėje – tekstilės įmonėje, Raseiniuose – konditerijos įmonėje, Kauno rajone – karinę ir civilinę amuniciją gaminančioje įmonėje, Kėdainiuose – maisto pramonės įmonėse.

Susirgimai nustatyti ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje, taip pat žuvies perdirbimo įmonėje, bendrovėje „Paslaugos Neringai“, Šiauliuose – statybos įmonėje, drabužių prekybos įmonėje, Jurbarke – pieno perdirbimo įmonėje, Utenos rajone – baldų gamybos įmonėje, Visagine – transporto įmonėje.

Vilniaus apskrityje praėjusią parą registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais medicininę įrangą gaminančioje įmonėje, baldus gaminančioje įmonėje, taip pat valymo paslaugų įmonėse, maisto pramonės, statybos įmonėse.