Indijos pilietis Semas (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) buvo įsitikinęs, kad Europoje jo laukia geresnis gyvenimas. Už galimybę čia patekti jis paklojo 8 tūkst. eurų – šią sumą pasiskolinęs iš banko atidavė indų kontorai „Abroad study plan“, ši pažadėjo jam darbą ir leidimą gyventi Lietuvoje.

Semui buvo paruošti visi reikalingi dokumentai, tarp jų ir padirbta pažyma, neva turi patirties statybose, nors gyvenime nėra dirbęs šio darbo. Vaikinui buvo liepta kreiptis į Lietuvoje veikiančią legalią įdarbino agentūrą, jis primokytas, ką sakyti per pokalbius su Migracijos departamentu bei darbdaviais. Taip pernai rudenį gavo visiškai legalų leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, galiojantį iki 2025 m., bei darbo vietą vienoje statybų įmonėje.

Tačiau kai atvyko į Lietuvą, iškart tapo aišku, kad statybose dirbti jis negali ir nemoka. Semas parašė įmonei Indijoje prašydamas kito darbo, bet iš agento sulaukė atsakymo, kad savo pažadus jie įvykdė, leidimą gyventi jis turi ir gali ieškotis darbo kurioje tik nori Europos Sąjungos šalyje. Jam pasiūlyta laimę pabandyti Latvijoje.

„Ką aš dabar darysiu, ką aš pasakysiu mamai“, – kartojo Semas, kalbėdamas su Delfi.lv žurnaliste Anastasija Jefremova vienoje Rygos kavinėje.

Jis jaučiasi tapęs sukčių auka, todėl norėtų kreiptis į policiją, bet bijo: kai pildė anketą „Abroad study plan“, turėjo nurodyti ir artimųjų kontaktus, todėl jaudinasi, kad kas nors Indijoje atkeršys jo artimiesiems.

Šiuo metu Semas jau yra Lenkijoje ir bando darbą susirasti ten.

Padirbta darbo sutartis


Semas pasidalina ir darbo sutartimi, kuri jam neva atvėrė vartus į Lietuvą. Ji 2023 m. liepos 15 d. sudaryta su įmone „Holdlita“ dėl statybininko darbo už 950 eurų atlyginimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)