„Vakar prezidento kabineto klausiau, kada paskutinį kartą premjerė turėjo norą susitikti. Tai ji neturėjo to noro. Niekad neskambino, niekad neprašė, kad norėtų kažką papasakoti. Tai jeigu žmogus neturi ką pasakoti, tai nesusitinka“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė F. Jansonas.

„Yra formatai kaip Valstybės gynimo taryba, yra kiti formatai Seime, platesni bendradarbiavimo formatai su ministrais. To, kiek reikia, yra“, – aiškino jis.

Todėl F. Jansonas akcentavo, kad Prezidentūra neturėtų nuolat prašyti ir kviesti Ministrų kabineto lyderę darbiniams susitikimams.

„Bet šiuo atveju, nėra taip, kad visą laiką turėtum prašyti, kad pas tave kažkas ateitų ir kažką papasakotų“, – tvirtino G. Nausėdos patarėjas.

„Prieš kokius 9 mėnesius. Net neįsivaizduoju. Reikėtų pasikėlinėti pranešimus ir žiūrėti“, – teigė jis, klausiamas, kada paskutinį kartą prezidentas kvietė premjerę pokalbiui.

Visgi, G. Nausėdos komunikacijos grupės vadovas pastebėjo, kad šalies vadovas kartu su I. Šimonyte kartas nuo karto bendrauja telefonu.

„Ar bendrauja telefonu? Taip. (...) Tie oficialūs susitikimai... Jeigu yra poreikis, jeigu kažkuri pusė išsako poreikį – jie įvyksta. Jeigu poreikio nėra – tai susitikti dėl susitikimo? Čia ne interviu „Žinių radijui“, – apibendrindamas teigė F. Jansonas.

ELTA primena, kad tarp Vyriausybės ir Prezidentūros jau kurį laiką tvyro įtampos ir reguliarūs premjerės bei šalies vadovo darbiniai susitikimai nevyksta. Politikai intensyviau bendradarbiavo šio Seimo kadencijos pradžioje, tačiau vėliau susitikimai ėmė retėti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)