„Žmona prieš dvi savaites nesuspėjo sugrįžti, nedalyvavo rinkimuose, aš tik vienas buvau nuvažiavęs balsuoti. O šiandien 10 val. nuvažiuojame balsuoti vienmandatėje apygardoje, o ten, kur yra jos pavardė, už ją praeitą kartą buvo pasirašyta. Ten bandyta sudėti pirmas vardo ir pavardės raides, parašas padarytas, bet jis visai kaip diena nuo nakties skiriasi nuo jos tikro parašo“, - pasakojo vyras.

Jo teigimu, su žmona R. Pranskevičiene jis balsavo Nemuno rinkimų apylinkėje Nr. 14. Ji priskiriama Vakarinei rinkimų apygardai, kurioje dėl Seimo nario vietos antrame ture kaunasi save išsikėlęs Povilas Urbšys ir Darbo partijos atstovas Alfonsas Petrauskas.

„Žmona sako, ką čia rašyti, vis tiek nieko nelaimėsime, bet aš sakau, kad negalima praleisti tokių dalykų, nes jeigu taip tyliai praeis, tai visi taip ir darys. Lietuva švogerių kraštas, tai ir taip ir rinks švogerius. Visus duomenis nusiunčiau Vyriausiosios rinkimų komisijos nariui Liutaurui Ulevičiui“, - teigė vyras.

Anot pašnekovo, galima manyti, kad kas nors suklydo ir pasirašė ne toje eilutėje, tačiau virš žmonos pavardės yra jo pavardė, o apačioje – tuščias langelis. Be to, jam keista, kad žmonos „parašas“ buvo su jos tikrais inicialais R.P.

Nemuno rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė Dalia Pelenienė DELFI patvirtino, kad viena moteris išsakė pretenziją dėl to, kad aptiko balsavusi pirmajame rinkimų ture, nors esą buvo išvykusi iš Lietuvos.

„Viena moteris pareiškė pretenzijas. Aš nežinau, nėra taip, kad parašas skirtųsi taip kardinaliai. Sakė, kad ji reiškė pretenzijas, bet mes tiek tų pretenzijų gauname, kad aš nežinau. Niekas čia specialiai tokių dalykų nedaro, bet net neįsivaizduoju“, - teigė D. Pelenienė.