"Seimo ir Vidaus reikalų ministerijos atsakymuose (apie būtinybę mažinti algas - BNS) yra tam tikrų prieštaravimų, nes gyventojų skaičius nesikeitė nuo tarybos išrinkimo dienos", - BNS sakė Panevėžio savivaldybės mero pavaduotoja socialdemokratė Regina Eitmonė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad jeigu būtų vadovaujamasi argumentu dėl sumažėjusio gyventojų skaičiaus, turėtų mažėti ir tarybos narių skaičius.

"Tačiau tokio išaiškinimo negavome, nėra teisės aktuose nurodyta, nuo kada keičiasi savivaldybės statusas. Vienas įstatymas prieštarauja kitam, jie aiškinami įvairiai, galima juos suprasti vienaip ar kitaip. Šiuo atveju politikams turėtų galioti tvarka, esanti rinkimų metu", - tvirtino vicemerė.

Atlyginimai R .Eitmonei ir merui konservatoriui Vitalijui Satkevičiui turėjo būti mažinami dėl sumažėjusio Panevėžio gyventojų skaičiaus - jam nesiekiant 100 tūkst. gyventojų, įstatymai nurodo mažesnį mero ir jo pavaduotojų atlyginimą.

R. Eitmonės teigimu, apie sprendimą nenagrinėti sprendimo projekto bus informuota Vyriausybės atstovė, kuri spręs, ką daryti toliau. Mero pavaduotoja mano, kad įstatymą turėtų išaiškinti turėtų teismas.

Jei sprendimo projektas būtų priimtas, V. Satkevičiui alga būtų sumažėjusi nuo 5237 iki 4507 litų, o R.Eitmonei - nuo 4252 iki 3564 litų neatskaičius mokesčių.