Įvykis pirmas

Panevėžio ligoninės Vaikų ortopedijos traumatologijos ir chirurgijos skyriaus gydytoja ortopedė-traumatologė Irma Drebickienė naujienų portalui JP pasakojo, kad ligoninėje toks įvykis pasitaikė pirmą kartą.

„Nors pasaulyje tokių įvykių atsitinka, Panevėžio ligoninėje – pirmas sykis. Mažametis vaikas, kažkokių būdu išardė mobilųjį telefoną (manoma, kad tai „Apple“ firmos „iPhone“ telefonas) ir jo rankose užsidegė baterijos. Tėvai nespėjo užfiksuoti, kuriuos metu vaiko rankose užsidegė baterijos. Liepsną apdegino vaiką. Jo būklė – stabili“, – pristatė įvykį medikė.

Akių nuleisti nuo vaiko negalima

I. Drebickienė sako, kad vaikas išardė mobilųjį telefoną ir žaidė su baterija.

„Tėvai buvo šalia, bet apsaugoti vaiko nespėjo. Tai įvyko dienos metu ir tėvų priežiūroje. Galima pasakyti, kad nuo vaikų negalima nuleisti akių net ir akimirkai, nes tokios traumos – apdegimai – įvyksta vos nusisukus nuo vaiko. Šiuo atveju, vaikui pagalba buvo suteikta labai greitai ir pašalintas vaiką žalojantis veiksnys. Tokiu atveju būtina atimti iš vaiko baterijas ir sužeistas vietas vėsinti kambario temperatūros vandeniu“, – patarė gydytoja ir teigė, kad pirmiausiai lauks, kokio gylio pas mažylį nudegimai, kurie iškart neišryškėja.

Užkliudė aštriu daiktu

Įmonės „Topis“ specialistas Giedrius naujienų portalui JP paaiškino, kaip galėjo užsidegti mobiliojo telefono baterija.

„Baterija turėjo būti nuo senumo išsipūtusi. Ardant telefoną, vaikas turėjo užkliudyti bateriją kažkokiu aštriu daiktu. Ji ir sprogo rankose. Liepsna turėjo būti nemaža, nes liepsnos pliūpsnis šovė į viršų“, – paaiškino situaciją meistras.

Informacijos neturi

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tadas Martinaitis trumpai paaiškino, kad kol kas įvykis nėra užfiksuotas.

„Šis įvykis dar nėra suvestinėse registruotas. Galbūt jis atsiras, jei medikai informuos pareigūnus“, – sakė T. Martinaitis.