Panevėžyje galimybių paso klastotė nuskynė rekordą – net 645 eurai. Tai suma, kurią pervedė skiepus ignoruojanti panevėžietė galimybių pasui nusipirkti iš tariamo internete rasto gamintojo.

Pastarojo skelbimą 20 metų Panevėžio miesto gyventoja rado feisbuke ir naiviai tikėjo, kad išlaisvins savo gyvenimą nuo karantino ribojimų.

Tačiau pervedusi daugiau kaip pusę tūkstančio eurų feisbuke besiskelbusiam klastotojui, panevėžietė galimybių paso taip ir nesulaukė. O su pačiu dokumento gamintoju susisiekti nebegalėjo.

Žmogus dingo kaip į vandenį, tad panevėžietė kreipėsi į policiją. Tik bėda, kad dvidešimtmetė moteris neįtarė, jog ir pati prisivirė košės, už kurią reikės atsakyti.

Policija kol kas pradėjo vieną ikiteisminį tyrimą – dėl sukčiavimo. Bet jų gali būti daugiau, nes galimybių paso klastotės užsakovė irgi traktuojama kaip įsitraukusi į nusikaltimą.

„Šiuo momentu yra pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo. O vėliau gali būti pradėtas tyrimas ir dėl dokumento klastojimo. Moteris užsitrauks arba baudžiamąją atsakomybę, arba administracinę“, – LNK žinioms praėjusią savaitę sakė Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis.

Panevėžio policija dėl galimybių paso šiuo metu yra pradėjusi dar 5 ikiteisminius tyrimus, kai asmenys naudojosi ne savo ar suklastotu dokumentu.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: