Paminklo pagrindas - trys laipteliai, simbolizuojantys tris prizines vietas. Autoriaus teigimu, kiekviena paminklo detalė yra gerai apgalvota ir prasminga.

Pasak V.Ramoškos, tai galėtų būtų puiki traukos vieta, kurioje būtų galima rengti krepšininkų sutiktuves, kitokias šventes.

“Vizualiajame mene krepšinis praktiškai neatspindėtas”, - DELFI sakė idėjos autorius V. Ramoška, savo projekto idėją pateikęs ir Kauno, ir Vilniaus savivaldybėms.

Idėjos autoriaus teigimu, į Kauno savivaldybę jis kreipėsi dar rudenį, tačiau iki šiol nebuvo sulaukęs jokios miesto valdžios reakcijos.

Pasak Kauno miesto mero atstovės spaudai, projektas Kauno savivaldybėje turėtų būti pradėtas svarstyti artimiausiu metu, o delsta buvo todėl, kad pirmenybė buvo suteikta planuojamų sporto rūmų Nemuno saloje statybai, nes paminklas galėtų būti šių rūmų komplekso dalimi.

Sporto rūmus Kaune planuojama pabaigti 2006 metais.

“Toks paminklas ne tik papuoštų miestą, bet ir sulauktų lietuvių ir užsienio turistų dėmesio", - idėjai pritaria Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius.

Tačiau Kauno miesto savivaldybės pirmininkas, buvęs krepšininkas Gediminas Budnikas neatrodė taip palankiai nusiteikęs. Jo nuomone, V.Ramoškos idėja – tai tik pradžia, vėliau netgi galėtų būti organizuojamas konkursas paminklui. Buvęs krepšininkas užsiminė, kad paminklas galėtų vaizduoti ir paties krepšininko A.Sabonio figūrą.

“Didesnio paminklo nei statomi rūmai nereikia. O prie rūmų tiktų ir paminklas. Jeigu atsirastų erdvė, tokiu atveju bus pamąstyta”, - DELFI sakė G.Budnikas, paklaustas, ar reikia paminklo krepšiniui.

G.Budniko teigimu, Kultūros ir švietimo komiteto nariai ketina svarstyti, ar tokio paminklo miestui reiktų, kaip jis atrodytų. “Komitetą sudaro žmonės, išmanantys kultūros plotmę”, - DELFI sakė G.Budnikas.

Be Gedimino Budniko komiteto nariais yra Kauno valstybinio choro vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis, skulptorius Stasys Žirgulis, Lietuvos žemės ūkio universiteto Informatikos katedros vedėjas Algimantas Kurlavičius ir Kauno “Žiburio” vidurinės mokyklos etikos mokytoja Živilė Jakaitė.

G.Budniko teigimu, Kultūros ir švietimo komitetas V.Ramoškos pasiūlymą galvoja svarstyti trečiadienį, ateityje į posėdį planuoja pakviesti ir patį idėjos autorių.

V.Ramoška su pasiūlymu yra lankęsis ir Vilniaus savivaldybėje, kur savo idėją pristatė Vilniaus miesto merui Artūrui Zuokui, keliems savivaldybės tarnautojams.

A.Zuokui V.Ramoškos idėja patiko. Tačiau, pasak Vilniaus mero, iš pradžių ją reikia aptarti su dailininkais, kitais specialistais ir tik tada galima apie tai kalbėti plačiau.

Krepšinio simbolio autorius savo idėją pristatė ir Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto departamento, Kultūros ir meno skyriaus vyriausiajai specialistei Violetai Kolonaitienei.

“Aš manau, kad tai realu įgyvendinti… Galima būtų ir prie “Siemens” arenos planuojamoje Krepšinio alėjoje pastatyti, tačiau turi būti pateiktas projektas, o ne eskizas”, – DELFI sakė ji, pabrėždama, kad V.Ramoška oficialaus projekto dar nėra pateikęs, o tik oficialiai pateiktą projektą būtų galima pradėti svarstyti, pasitelkus miesto architektus, ekspertus.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis direktorius Saulius Samulevičius DELFI sakė, kad pritartų tokio paminklo idėjai, tačiau pastebėjo, kad jau ne kartą į Krepšinio federaciją buvo kreiptasi su panašaus pobūdžio pasiūlymais, tačiau nei vienas taip ir nebuvo realizuotas.

“Kas su krepšiniu, mes viskam pritariam”, - DELFI sakė Saulius Samulevičius.

S.Samulevičiaus nuomone, jau ne kartą buvo svarstyta, ar paminklą skirti atskiriems žmonėms, ar krepšiniui apskritai. “Paminklas turėtų būti bendras, bet reikėtų atskirai išvardinti labiausiai nusipelniusius”, - apie reikalavimus paminklui sakė jis.

Paklaustas apie tai, kokiame mieste turėtų būti pastatytas paminklas krepšiniui, S.Samulevičius sakė, kad “kuo daugiau, tuo geriau”, neišskirdamas nei vieno miesto.