Karinio miestelio atidarymo ceremonijoje dalyvauja ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys, kiti Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės atstovai.

Rokantiškių kariniame miestelyje pastatyti administracinės ir specialiosios paskirties pastatai: kareivinės, valgykla, štabas, medicinos punktas, sportui skirtos patalpos ir aikštės, ramovė su koplyčia, o taip pat techninės paskirties pastatai, kita reikalinga infrastruktūra.

Rokantiškių karinis miestelis – ne vienintelis naujai pastatytas infrastruktūros objektas, skirtas Lietuvos kariuomenės karių tarnybos sąlygoms gerinti. Toks pat karinis miestelis šį ketvirtadienį atidaromas Pajūryje, Šilalės rajone, o pavasarį planuojama kariuomenei perduoti dar vieną karinį miestelį Šiauliuose. Trys kariniai miesteliai suprojektuoti ir pastatyti su visa bataliono dydžio vienetui reikalinga infrastruktūra, kuri tikslingai pritaikyta prie šiuolaikinių kariuomenės poreikių.

Tai didžiausi per pastaruosius 30 metų įgyvendinti Lietuvos kariuomenės infrastruktūros projektai.

Nuotraukų galerijoje pamatykite vaizdus iš atidarymo ir kaip viskas atrodo pastatų viduje:

Anušauskas: šiemet pasirašius sutartį dėl tankų įsigijimo, lėšų poreikis tam atsirastų tik po kelerių metų

Lietuvai svarstant apie vieną didžiausių įsigijimų krašto gynybai – tankų batalioną, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad lėšų poreikis šiam kariniam vienetui greičiausiai atsirastų tik po kelerių metų.

„Pasirašius sutartį paprastai tik avansuojama, ir tai ne iš karto. Tai tų pinigų šiais metais nereikėtų. Kitais metais jų vis dar nereikėtų.

Prireiktų, greičiausiai, tik 2026 metais“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Anušauskas.

Ministras taip pat pažymėjo, kad svarbu, jog šiuo metu sutarimo dėl tvarių gynybos finansavimo sprendimų ieškančios partijos vienodai matytų ir pradedamų įsigijimų tęstinumą.

„Būtų gerai, kad nacionaliniam saugumui svarbūs susitarimai būtų priimtini ir toms politinėms jėgoms, kurios mato save būsimose Vyriausybėse“, – sakė A. Anušauskas.

Sausio pabaigoje posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba (VGT) nutarė, kad formuojamai Lietuvos kariuomenės divizijai bus perkami vokiški tankai „Leopard“. Visgi VGT posėdyje dalyvavęs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas nebuvo linkęs detalizuoti planuojamą tankų įsigijimą iš Vokietijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)