„Didžiųjų miestų skyrių laukia radikalūs pertvarkymai. Apie tai mes šnekėsime viduje. Tuos sprendimus, matyt, reikėjo padaryti galbūt ir anksčiau, bet čia yra toks taktikos reikalas, kuo ir kaip važiuoti į rinkimus, nes niekada nėra palankus metas. Tai dabar turime trejus rinkimus, bet po to turėsime jau tik po pusantrų metų Seimo rinkimus. Tai iki to laiko reikės iš esmės persitvarkyti ir pertvarkyti tiek Klaipėdoje, tiek Kaune“, – aiškėjant balsavimo rezultatams savivaldybėse BNS sakė G. Paluckas.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Kaune ir Klaipėdoje socialdemokratams gresia negauti nė vieno mandato.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje G. Paluckas viliasi turėti frakciją, tačiau tarpiniai rezultatai kol kas to nepatvirtina.

Jis sekmadienį užsiminė, kad varžovai Vilniuje vykdė „išsamesnes ir didesnes rinkimines kampanijas“, bei pabrėžė, kad partijai svarbiausia užsitikrinti sostinės savivaldybės taryboje mažiausiai 3–4 mandatus, tai yra ne mažiau, nei per 2015 metų rinkimus.

Pirminiais duomenimis, Vilniuje pirmauja dabartinis meras Remigijus Šimašius bei buvęs meras Artūras Zuokas, jie turėtų susirungti antrajame ture.

LSDP lyderis teigė, kad partijos rezultatai daugiamandatėje apygardose geri, bet galėjo būti dar geresni.

„Jeigu nebūtų nuolat kalama pastaruosius metus, kad partija suskilo, kad partijos nėra, kad visi išsivaikšto, kad socdemų niekas nemyli, tai rezultatai būtų gerokai geresni, bet buvo praktiškai visus metus oponentų ir, beje, pasitraukusių iš partijos žmonių kai kurių, kad štai suskilo (...) Mes nesuskilome, bet tai reikėjo įrodyti per kančią, per skausmą. Pavyko, manau“, – aiškino G. Paluckas.

Anksčiau sekmadienį jis sakė, kad tikisi, jog savivaldos rinkimuose jo partija laimės 11 merų postų. Iš viso LSDP 2015-ųjų rinkimuose laimėjo 16 merų postų.

Pirminiais VRK duomenimis, daugiausia rinkėjų balsų per savivaldos rinkimus renka visuomeniniai rinkimų komitetai, o socialdemokratai yra antri.