Komentuodamas aštrią valdančiųjų reakciją į Dalios Grybauskaitės trečiadienį išsakytą kritiką dėl valdžios sprendimų švietimo srityje bei Vyriausybės vadovo Sauliaus Skvernelio siekio į politinius ginčus įtraukti specialiąsias tarnybas, G. Paluckas sakė manantis, kad „valstiečiai“ tikslingai siekia veltis į konfliktą su D. Grybauskaite.

„Pastarąjį laikotarpį tris, keturis ar net šešis mėnesius „valstiečiai“ sąmoningai siekia konfrontacijos su prezidente tam, kad galėtų išeiti į prezidentinę kampaniją. Tai yra akivaizdu. Ir šiandien pagrindo tokiam verbaliniam konfliktui atsirado, kai prezidentė įvertino premjero veiksmus tiek švietimo krizės akivaizdoje, tiek priimant sprendimus dėl ministrų. Tai toks apsižodžiavimas yra provokacinis“, - penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo G. Paluckas. Pasak jo, valdančiųjų karinga retorika yra tiesiog viešieji ryšiai, skirti pradėti prezidento rinkimų kampaniją.

„Premjeras nėra jau toks chamas, kaip daugelis įsivaizduoja, taip, jis savęs dažnai nekontroliuoja, bet „tulpių pašo“ priminimas yra viešieji ryšiai, provokuojantys prezidentę veltis į tolesnius ginčus“, - apibendrino LSDP pirmininkas.

Prezidentė LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ trečiadienį sukritikavo Vyriausybės darbą. Pasak jos, Vyriausybė pernelyg arogantiška sprendžiant švietimo klausimus ir reaguojant į streikuojančius mokytojus.

Kartu D. Grybauskaitė nesolidžiu ir desperatišku pavadino S. Skvernelio siekį žvalgybos institucijas įtraukti į asmeninius politinius žaidimus. Pasak jos, tai nėra solidu.

Reaguodamas į prezidentės aštrias pastabas jo vadovaujamai Vyriausybei, premjeras prezidentei atrėžė atgal. Jis kaltino šalies vadovę tikslingai kuriant iš valdančiųjų „monstrus“.

Priminęs „tulpių laiškų“ istoriją premjeras teigė, kad prezidentės trečiadienį išsakytoje kritikoje, jog Vyriausybė yra pernelyg arogantiška, nemato nieko naujo.