„Su šeima atvykome savaitei pailsėti Palangoje. Tačiau mūsų vizitą jau kelinta diena drumsčia objektai danguje. Tiek vakar, tiek šiandien dangų labai garsiai praskrodžia tikriausiai naikintuvai. Kai kurie jų skrieja tiesiai, kiti apsuka ratą. Pakilę ne per aukščiausiai, nes galima gerai įžiūrėti jų formą. Be to, jie kelia tokį triukšmą, kad net įsijungia kai kurių mašinų signalizacijos. Šiandien jų skrydis buvo apie 10 valandą ryte, praskrido 3 naikintuvai. Vienas jų lyg ir apsuko ratą“, - pasakoja laiką parašiusi Ilona.

„Ar galite paaiškinti, kas čia vyksta? Nes tikrai tai kelia nerimą“, - teigia moteris.

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės viešųjų ryšių karininkė, kapitonė Ieva Gulbinienė teigia, kad NATO oro policijos misijos naikintuvai Palangoje vykdė treniruotes.

„Buvo vykdomi susipažinimo su Palangos oro uostu, treniruočių skrydžiai. Tai normalus, rutininis dalykas“, - teigė I. Gulbinienė.

Viešųjų ryšių karininkės teigimu, tokie treniruočių skrydžiai paprastai vykdomi Vilniuje, Kaune ir Palangoje.

„Jie visą laiką turi būti susipažinę su visais oro uostais, nes gali būti tokių situacijų, kad vienas kuris oro uostas bus uždarytas dėl blogų oro sąlygų, todėl reikia susipažinti su kitais. Visi pilotai privalo būti susipažinę. Tokios procedūros“, - sakė I. Gulbinienė.

DELFI primena, kad Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje dislokuoti Italijos ir Norvegijos naikintuvai „Eurofighter EF 2000” ir F-16, kurie atlieka Baltijos šalių oro erdvės stebėseną. Nuo 2014 m. Amari aviacijos bazėje Estijoje dislokuotas papildomas kontingentas kaip pastiprinimas pagrindiniam NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančiam kontingentui, tačiau neseniai buvo pranešta, kad nuo rugsėjo kontingentas mažinamas: vietoje 16 naikintuvų Lietuvoje ir Estijoje, liks 8 – po 4 kiekvienoje šalyje.