"Gerbiamasis pone Pirmininke, nuoširdžiai sveikinu Jus tapus Lenkijos Respublikos Seimo Pirmininku. Jūsų didžiulė ir tarptautiniu mastu pripažinta diplomatinio darbo patirtis yra geras pagrindas sėkmingam Seimo vadovavimui, tolesniam tarpparlamentiniam ryšių plėtojimui. Esame sukaupę ilgametę ir turtingą parlamentinio bendradarbiavimo patirtį. Todėl aktualu bendromis pastangomis tai tęsti. To tikiuosi Jums tapus Seimo Pirmininku", - teigiama parlamento vadovės sveikinime.

Seimo Pirmininkė L. Graužinienė palinkėjo R. Sikorskiui sėkmės vadovaujant Lenkijos Seimui ir išreiškė jam didžiausią pagarbą.

Kaip ELTA jau skelbė, buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras R. Sikorskis užėmė šalies parlamento vadovo postą.

233 Seimo nariai trečiadienį balsavo už tai, kad R. Sikorskis, priklausantis centro dešiniųjų Piliečių platformos partijai, taptų parlamento pirmininku, 133 parlamentarai buvo prieš.

Po to, kai Lenkijos Premjeras Donaldas Tuskas buvo išrinktas Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku, jo vietą Ministro Pirmininko kėdėje užėmė buvusi Seimo vadovė Eva Kopač (Ewa Kopacz), kuri buvo prisaikdinta rugsėjo 22-ąją.