Per spaudos konferenciją penktadienį jis teigė, kad jo vizitas į Baltarusiją buvo vizito į Rusiją tęsinys. R. Paksas teigė po šio susitikimo parašęs kelių valstybių ambasadoms, ir baltarusiai atsiliepė pirmieji.

Susitikti su A. Lukašenka esą pasiūlė Baltarusijos ambasadorius prie Europos Sąjungos. Jis patikino su niekuo Lietuvoje to vizito nederinęs, nes nematė tam prasmės.

„Kaip Europos Parlamento narys neprivalau su niekuo derintis, išskyrus parlamentines tarnybas“, – sakė R. Paksas.

Paklaustas, ar nejaučia, kad juo tokiuose vizituose naudojasi V. Putinas, europarlamentaras sakė, kad tai yra nesąmonė.

„Manimi niekas nesinaudoja . Pabandyčiau logine seka įrodyt, kad Jūsų klausimas nelogiškas. Jei atsidaro du reaktoriai Astrave, (…) Baltarusija diversifikuoja savo energetiką“, – sakė R. Paksas.

Paksas: Astravo niekas nesustabdys

Iš Baltarusijos europarlamentaras parvežė žinią, kad „nėra galimybės sustabdyti Astravo atominės elektrinės (AE)“.

„Ji gruodį bus paleista“, – sakė R. Paksas.

Jis teigė pateikęs pasiūlymą pakviesti ekspertus, „dėl kurių žodžių nekiltų abejonių“, sekti šios elektrinės saugumo situaciją.

„Gavau palaikymą iš prezidento Lukašenkos“, – sakė R. Paksas.

Europarlamentaras taip pat plėtojo per susitikimą su V. Putinu iškeltą idėją – dėl Kaliningrado ir Lietuvos demilitarizavimo.

Per vizitą Baltarusijoje R. Paksas taip pat buvo susitikęs ir su šios šalies energetikos ministru Viktoru Karankevičiumi. R. Paksas ateityje norėtų susitikti ir su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.