Jau yra užsiregistravę 25 žmonės, norintys dirbti gelbėtojais. Pusė jų poilsiautojų saugumu rūpinosi ir pernai.

„Čia tik pradžia. Tik pradėjome registruoti žmones. Pagrindiniai reikalavimai, kad žmonės mokėtų plaukti, būtų stiprūs fiziškai ir psichologiškai, atsakingi, žinotų, kokį darbą eina dirbti. Laukiame ne tik vaikinų, bet ir merginų“, – tvirtino Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Visi kandidatai į gelbėtojus turės pereiti atrankas baseine. Pirmoji gelbėtojų atranka vyks jau kitą savaitę. Vėliau bus rengiami mokymai.

Po jų, gegužę, bus organizuojama antra gelbėtojų atranka baseine. Vėliau – mokymai antrai grupei.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas tvirtino, jog gelbėtojų skaičius šiemet nesikeis. Paplūdimiuose jų dirbs tiek pat, kiek ir praėjusiais metais – 77.

„Saugumui paplūdimiuose užtikrinti tokio gelbėtojų skaičiaus pakanka. Viskas priklauso nuo žmonių srautų. Pajėgas taip pat skiriame pagal juos“, – teigė V.Urbonas.

Gelbėtojams mokamas minimalus darbo užmokestis – 1 tūkst. litų.

Pasak V.Urbono, šiemet Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai bus skirta 830 tūkst. litų, tai yra šiek tiek daugiau nei pernai, nes padidėjo minimalus darbo užmokestis.

Įsigyti naujos technikos tarnyba neketina: „Ką čia gali pirkti tokiais laikais? Pernai įsigijome naują keturratį“, – tvirtino viršininkas.

Tačiau, anot V.Urbono, bus atnaujintos gelbėtojų uniformos, plūdės, žiūronai. Nupirktos ir naujos profesionalios racijos Melnragėje dirbantiems gelbėtojams.

„Jų mums tikrai reikėjo. Melnragės paplūdimyje budintys gelbėtojai anksčiau naudojosi pusiau buitinėmis racijomis“, – pasakojo vadovas.

Šį sezoną nesikeis ir gelbėtojų budėjimo laikas. Paplūdimiuose jie dirbs nuo 9 iki 21 val. Kada prasidės gelbėtojų darbo sezonas, priklausys nuo orų.

Vasaros sezono pradžia, atsižvelgiant į orus, skelbiama savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

„Viskas priklauso nuo orų. Esame pradėję dirbti ir gegužės, ir birželio pradžioje. Dėl to iš anksto ir ruošiame gelbėtojų komandą, kad prireikus nekiltų problemų“, – tvirtino V.Urbonas.