Naujos statybos draustiniuose draudžiamos, leidžiama atkurti tik buvusias sodybas. Būtent ši išimtis kartais paskatina sukčiauti ir ieškoti niekada neegzistavusių sodybų.

Būtent tokia situacija susiklostė Pajūrio regioniniame parke, kai norint surasti niekada nebuvusias sodybas buvo pasitelkti juodieji archeologai, kurie suklastotomis pažymomis bandė įrodyti sodybų buvimo faktus. Įsikišus teisėsaugai paaiškėjo, kad taip buvo bandyta įgyvendinti aferą. Panašių sukčiavimo atvejų buvo ir kituose nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose.

Siekiant to išvengti Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė iškėlė idėją, kad galbūt jau atėjo metas baigti sodybų atkūrimo procesą. Jos teigimu, šiuo metu sodybas atkurti dažniausiai bando sklypų pirkėjai, kurie su buvusiais sodybų savininkais neturi nieko bendro. Todėl teisingumo atstatymu čia nė nekvepia.

Galiausiai posėdžio metu buvo prieita išvados, kad sodybų atkūrimo procesas turėtų būti baigtinis. Seimo nariai rado sprendimą, kaip šį procesą reikėtų pabaigti ir ką daryti tiems, kas sodybas dar nori atkurti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)