Pastaroji buvo įpareigota oficialiai ir viešai paneigti laikraštyje „Šilokarčema, informuoja partija „Tvarka ir teisingumas“.
Teismo sprendime konstatuojama, kad laikraštyje „Šilokarčema“ išspausdintame straipsnyje B.Minevičienės paskelbti teiginiai „<...> toje operacijoje (B. Minevičienės teigimu, 100 dėžių su kontrabandinėmis cigaretėmis išgabenimo) dalyvavo ir dabartinis Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis“ neatitinka tikrovės ir žemina jo garbę ir orumą.

Teismas taip pat konstatavo, kad B. Minevičienės vienoje iš televizijos laidų paskelbti teiginiai „<...> Prieš mano akis vyko kontrabanda, Virgiaus, dabartinio mero, prieš mano akis, baigiantis Adamkaus kadencijai“ taip pat neatitinka tikrovės ir žemina V. Komskio garbę ir orumą.

Kaip prieš tai rašė laikraštis „Šilokarčema, konfliktas tarp dabartinio Pagėgių mero ir bitėniškės kilo po LNK reportažo ir „Šilokarčemos“ straipsnio. 2010 metų balandžio pabaigoje B.Minevičienė apie tariamą V.Komskio dalyvavimą kontrabandoje papasakojo Seimo pirmininkei Irenai Degutienei, o tai užfiksavo žurnalistai.

Teisme paliudyti apie B.Minevičienės matytą įvykį ryžosi dar du liudytojai. Lumpėnų kaime gyvenantis Vytautas Česnauskas sutiko teisme paliudyti, kad esą matė, kaip Pagėgių savivaldybės meras V.Komskis dalyvavo užklimpusio kontrabandos krovinio išvadavimo operacijoje. Šis vyras yra trečiasis liudininkas – panašią istoriją pasakojo pati B.Minevičienė ir jos sūnus Gintaras.

Visi trys buvo įsitikinę, kad matė būtent kontrabandos gabenimo įvykį, o vaduojant įklimpusį vilkiką atvažiavus tamsiai žalios spalvos automobiliui „Audi“ iš jo išlipo ir su prie vilkiko triūsusiais asmenimis bendravo V.Komskis. Liudininkai teigė jį atpažinę iš veido ir šukuosenos.

Liudininkai neabejojo, kad buvo gabenamos kontrabandinės prekės, bet jų nematė.

Gyventojų pasakojimuose buvo mestas kaltinimas ir pasieniečiams – pareigūnai esą taip pat matė šią operaciją, tačiau nieko nedarė. Du liudininkai teigė, kad išlaisvinant kontrabandinį krovinį greta vilkikų net pasikeitė pasieniečių pamaina.

Nors apie įvykį pasakojo jau trys liudininkai, tačiau teisėsaugos institucijos tyrimo nepradedėjo, pastebi „Šilokarčema“.