Praėjusią savaitę Delfi sulaukė Vilniaus kolegijos studentės laiško.

„Kreipiuosi į jus, nes patys dėstytojai ir studentai nebežino ko imtis, kad būtų išspręsta problema“, – teigiama jame.

Anot merginos, jau antrą mėnesį visoje kolegijoje tvyro didžiulė smarvė.

Esą dėstytojai daugybę kartų kreipėsi į atsakingus asmenis dėl šios situacijos, tačiau atsakymas vienas – nėra jau taip blogai ir viskas čia gerai.

„Paskaitų metu neįmanoma sėdėti auditorijose, kai iš visų pusių sklinda šlykštus kvapas. Pertraukų metu nesinori būti kolegijoje, nes neįmanoma ištverti, todėl daugelis eina į lauką ir ten kvėpuoja grynu oru. Jau grasinome administracijai, kad kreipsimės į žiniasklaidą, tačiau tai nepadėjo ir į mus žiūrėjo nerimtai. Taigi, galiausiai prašome pagalbos paviešinti šią situaciją, galbūt viešumas ir gėda privers imtis veiksmų“, – rašė studentė.

Vilniaus kolegijos administracija Delfi neneigė, kad kolegija susidūrė su tokia problema, tačiau patikino, kad veiksmų ir sprendimų ėmėsi iš karto, kai sužinojo apie problemą.

„Eksploatuojamas pastatas skaičiuoja septintą dešimtmetį, tad ne iš karto pavyko rasti sklindančio nemalonaus kvapo priežastį. Šiuo metu priežastis nustatyta, nemalonių kvapų sklidimas pastate šalinamas. Atidžiai stebime situaciją, kad tai nepasikartotų“, – praėjusį ketvirtadienį atsakė kolegijos atstovai.

Tačiau studentė, kuri kreipėsi į Delfi, patikino, kad penktadienį smarvė vis dar buvo jaučiama.

Vilniaus kolegijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bivainienė pirmadienį patikslino, kad praėjusią savaitę buvo atvykę „Vilniaus vandenų“ specialistai, jie tvarkė vandentiekio ir kanalizacijos sistemą.

„Įvertinę, kad dar ne visa problema iki galo išspręsta, šiandien tvarkymo darbus tęsia toliau“, – pirmadienį teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)