Rugsėjo 16-21 dienomis vykstančiose tarptautinėse pratybose „Klevo skliautai 2012“ Kanados ginkluotųjų pajėgų instruktoriai treniruoja Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos karius vykdyti kovos su improvizuotais sprogstamaisiais užtaisais, pajėgų apsaugos, konvojavimo, vietovės apsaugos ir paieškos užduotis. Iš viso mokymuose dalyvauja daugiau nei 200 karių.

Baigiamojo etapo metu jungtinė Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos karių kuopa vykdys taktinį žygį ir objekto ataką. Pratybas stebės Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika, Mechanizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis Vilkas" vadas pulkininkas Valdemaras Rupšys ir kiti Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovai.

Pratybos „Klevo skliautai“ rengiamos pagal Kanados karinio mokymo ir bendradarbiavimo direktorato programą. Jomis siekiama gerinti Lietuvos, Lenkijos ir NATO operacijose dalyvauti priskirtų Ukrainos karinių vienetų sąveiką. Visoms pratyboms vadovauja Kanados kariai, turintys didelę patirtį tarptautinėse operacijose.