„Mano neoficialiomis žiniomis, jis turėjo ir vienos iš Europos Sąjungos valstybių vizą, Šengeno vizą. Bet ar tai tikrai yra - bylos nemačiau, nežiūrėjau, į tuos visus klausimus, matyt, atsakys tiek tarnybinis, tiek ikiteisminis tyrimas“, - žurnalistams trečiadienį Prezidentūroje sakė S.Skvernelis.

BNS žiniomis, dokumentą išdavė Slovakija.

Ministras pabrėžė, kad asmuo „nėra jokiame juodajame sąraše“, tad jis esą gali laisvai keliauti po ES.

„Jei bet koks asmuo kreipiasi į valstybę dėl vizos ir mato ta valstybė, kad jis nekelia grėsmės vizai gauti, ji tą vizą išduoda ir jis gali keliauti Šengeno erdvėje“, - sakė S.Skvernelis.

Savaitgalį dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad vadinamam įteisintam vagiui („Vor v zakone“) A.Jevlojevui leidimą laikinai gyventi Lietuvoje Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato migracijos pareigūnai išdavė sausio 29 dieną. Pareigūnai taip pat analogišką leidimą ketino išduoti kitam nusikaltėliui Olegui Šamaninui, bet įsikišus ministerijai ir policijos generaliniam komisarui, procedūros buvo sustabdytos.

Dėl šio įvykio Policijos departamento Imuniteto valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)