Norą dalyvauti konkurse buvo pareiškę 9 kandidatai. Keturi atmesti dėl to, kad neatitiko kvalifikacinių reikalavimų. Iš likusiųjų penkių vienas neišlaikė privalomo valstybės tarnybos testo. Į paskutinį konkurso etapą atvyko du kandidatai. Konkurso laimėtojas V. Ivanauskas surinko 9,6 balo iš 10 galimų. Iki šiol V. Ivanauskas dirba teisėsaugos atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, pranešė VRM.

Kandidatams buvo keliami reikalavimai turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį ir ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį formuojant ar įgyvendinant valstybės politiką, būti gerai susipažinus su teisės aktais, reglamentuojančiais migracijos procesus, valstybės tarnybą, darbo teisinius santykius, viešąjį administravimą bei strateginį planavimą, gebėti juos taikyti.

"Naujojo vadovo laukia daug svarbių darbų. Būtina veiksmingai užkardyti nelegalios migracijos srautus, tobulinti migracijos procesų valdymą, ypač kalbant apie leidimų laikinai gyventi Lietuvoje išdavimą, prieglobsčio suteikimo procedūras", - sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Pasak jo, Migracijos departamentas turi aktyviau bendradarbiauti su policija bei Valstybės sienos apsaugos tarnyba, būtina optimizuoti bendrus veiksmus, išvengti funkcijų dubliavimo. S. Skvernelis taip pat pabrėžia, jog viena iš svarbiausių užduočių vadovui - užtikrinti departamento veiklos skaidrumą.

Migracijos departamento prie VRM vadovas į pareigas priimamas 4 metų kadencijai ir yra tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui.