„Esminė problema yra etatinis darbo apmokėjimas, dėl kurio ir buvo kilę 2018 metais streikai“, – aiškino lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja , Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja Lilija Bručkienė.

Dar vienas procesas, kuriame dalyvauja mokytojai, yra tarpiniai patikrinimai, kas yra valstybinio brandos egzamino dalis.

„Juos organizuoja NŠA, ir tai yra jau ne ugdymo proceso dalis. Valstybinis brandos egzaminas nebepriklauso ugdymo procesui, mokytojas turi sutikti jame dalyvauti, ir jis turi gauti papildomą apmokėjimą, todėl, kad tai neįeina į jo darbo funkcijas – dalyvauti darbuose, kuriuos organizuoja NŠA“, – aiškino L. Bručkienė.

NŠA informuoja, kad lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo vertintojams yra numatytos lėšos papildomam apmokėjimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)