45 mln. litų bus paimti iš Privatizavimo fondo, o 85 mln. litų bus skiriami iš lėšų, surenkamų už akcizus.

Tai pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo patvirtino krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

"Nusprendėme panaudoti dalį lėšų, kurios susikaupė Privatizavimo fonde, ir dalį lėšų, kurios kaupiasi dėl geriau surenkamo akcizo", - sakė J. Olekas.

Tam, kad būtų galima paskirti lėšų iš akcizų fondo, teks taisyti biudžetą. Dėl to pirmadienį Vyriausybės pasitarime buvo įtrauktas klausimas dėl 2014 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo 1 straipsnio ir 1, 7 ir 8 priedelių pakeitimo įstatymo projekto.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau yra sakęs, kad krašto apsaugai iš vidinių rezervų šiemet planuojama rasti papildomai iki 130 mln. litų. Krašto apsaugos ministras J. Olekas yra teigęs, kad dar šį mėnesį iš Privatizavimo fondo krašto gynybai bus skirta 45 mln. litų, kur bus rastos likusios lėšos, tuomet nedetalizuota.

Šias lėšas ketinama investuoti lenkiškų priešlėktuvinės gynybos sistemų "Grom", šovinių įsigijimui, plėsti poligonus, sudaryti geresnes pratybų sąlygas, padengti priimančiosios šalies išlaidas, susijusias su partnerių atvykimu, bendromis pratybomis.