ELTA jau skelbė apie tai, kad Kauno klinikų 5-ajame aukšte pasklido tiršti dūmai ir dėl gaisro pavojaus Bendrajame pagalvos centre skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas ir kad į įvykio vietą išskubėjo ugniagesių pajėgos.

Anot Kauno klinikų atstovės Karolinos Račkauskienės, laiku sureagavus, gaisras užgesintas. Įvykio metu nei pacientai, nei personalas nenukentėjo.

„Tuo metu skyriuje buvo 21 pacientas ir vienas anksčiau naktį mirusio paciento kūnas. Visi pacientai evakuoti į kitas saugias patalpas. Šiuo metu patalpos vėdinamos ir aiškinamasi kilusio incidento aplinkybės.

Tikimės, kad skyriaus veikla visa apimtimi bus atkurta iki švenčių“, – pabrėžia Kauno klinikų atstovė.

„Didelio, pavojingo gaisro Kauno klinikose nebuvo. Ugniagesiai, atvykę į įvykio vietą Centriniame korpuse, 5 aukšte esančiame COVID-19 skyriuje, kur dėl užsidegusio šaldytuvo pro langus veržėsi dūmai, tuoj pat ėmėsi pacientų evakuacijos tiek iš šio, tiek iš 6-ojo aukštų. Iš evakuotų ligonių 4 buvo perkelti į Reanimacijos skyrių, visi likusieji – į kitą COVID-19 skyrių. Gaisras užgesintas, išvėdintos patalpos.

Gaisrą gesinę ir ligonius evakavę ugniagesiai, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų patikinimu, testuotis dėl COVID-19 neprivalės, nes dirbo su apsaugos priemonėmis ir atviro, tiesioginio kontakto su sergančiaisiais neturėjo“, – pirmadienį, kelioms valandoms prabėgus po įvykio, Eltai sakė Džiuginta Vaitkevičienė, Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė, atstovė spaudai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)