„Susitikau ir pakalbėjau su Aivaru Abromavičiumi, kurį aš pakviečiau į komandą, suteikiau Ukrainos pilietybę ir kreipiausi į frakciją „Solidarumas“ su pasiūlymu iškelti jį į ekonomikos ministro pareigas“, – tikino Ukrainos prezidentas.

Pasak jo, A. Abromavičius patvirtino, kad visą darbo vyriausybėje laiką jautė prezidento paramą jo reformų iniciatyvoms „tiek tiesiogiai, tiek per Nacionalinę reformų tarybą“.

Petro Porošenka

„Iš mano pusės tokia pagalba garantuota ir ateityje. Manau, kad Aivaras turi likti ministru ir tęsti reformas. Jis išėjo galvoti“, – pareiškė prezidentas.

Kaip teigia Ukrainos vadovas, viskas, ką pagarsino A. Abromavičius, turi būti ištirta Nacionalinio kovos su korupcija biuro.

„Igoris Kononenka kreipėsi į Ukrainos Nacionalinį kovos su korupcija biurą ir pareiškė, kad yra pasirengęs bendradarbiauti su juo. Apie tai pranešė šios institucijos vadovybė. Kuo greičiau visuomenė gaus atsakymą į iškeltus klausimus, tuo geriau“, – teigiama pranešime.

A. Abromavičius kaip pagrindinę atsistatydinimo priežastį įvardijo reformų stabdymą bei įtakingų politikų spaudimą. Ukrainos Antikorupcinis biuras ėmėsi tirti jo pateiktus faktus. Kijeve reziduojantys Europos Sąjungos valstybių, Jungtinių Valstijų, Kanados ambasadoriai paskelbė A. Abromavičių palaikantį pareiškimą.