Parlamentaro teigimu, Seime jis buvo apvogtas. Apie tai pirmadienį, apie 10.30 val., jis pranešė Vilniaus policijai. Policija patvirtina parlamentaro pareiškimą gavusi.

Seimo narys DELFI pasakojo, kad iš spintelės tarnybiniame kabinete dingo 9 tūkst. eurų. Pasak P. Gražulio, tai deklaruoti pinigai. Namuose, Seimo bendrabutyje, jų laikyti nenorėjęs, nes čia jau buvo apvogtas ne vienas gyventojas. O parlamente vagysčių iki šiol nebuvę, todėl jis manęs, kad čia saugu laikyti pinigus.

Paklaustas, kodėl pinigus laikė spintelėje, o ne seife, paaiškino, kad Seimo nariams keičiantis kabinetuose esančių seifų raktai eina iš rankų į rankas, jie patenka ir pas Seimo administracijos
darbuotojus, todėl jis manęs, kad tarnybinis seifas nėra labai saugi vieta.

P. Gražulis sakė siejantis šią vagystę su praėjusią savaitę STT atliktomis kratomis jam nedalyvaujant. „Gal tie pinigai jau pažymėti ir yra prokuratūroje“, - samprotavo parlamentaras. Tačiau kratas jo namuose ir darbo vietoje atlikusių pareigūnų jis kategoriškai nekaltina: „Nepagautas – ne vagis“.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę P. Gražulio darbo vietoje buvo atliktos kratos. Tai sukėlė didelį Seimo nario nepasitenkinimą.

Jis vadino STT tyrimą politiniu užsakymu, o kratas jo darbo vietoje parlamente ir Seimo viešbutyje — neteisėtomis.

Pirmadienį jis į parlamentą iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą dėl vagystės.

„Atėjau po kelionės į savo kabinetą ir pasigedau kompiuterio procesoriaus ir pinigų. Dabar policija yra kabinete, rašau pareiškimą“, – BNS sakė Seimo narys.

Jis neatmetė galimybės, kad kompiuteris ir pinigai paimti per praėjusią savaitę jo kabinete atliktą kratą, tačiau jis joje nedalyvavo, todėl nežino, ar kas nors buvo paimta.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad pirmadienį apie 10 valandą parlamentaras P.Gražulis telefonu pranešė policijai, kad savaitės laikotarpiu, kai jo nebuvo darbo vietoje, savo Seimo nario kabinete pasigedo jame laikytų 9 tūkst.eurų. Seimo narys policijai teigė, jog pinigai galėjo dingti tuo metu, kai jo kabinete praėjusį ketvirtadienį buvo atliekamos kratos.

Šiuo metu policija tikrina informaciją, į Seimą yra atvykę kriminalistai. Ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas.

STT: jokie pinigai paimti nebuvo

Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė Ramunė Paukštienė BNS sakė, kad kratos P.Gražulio kabinete metu nebuvo paimta pinigų.

„Jokie pinigai paimti nebuvo“, — sakė ji.

STT, atsižvelgdama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie kratų Seimo nario P. Gražulio darbo ir gyvenamojoje vietoje aplinkybes, teigia, kad ji neatitinka tikrovės.

Anot STT, atliekant kratas politiko darbo vietoje Seime bei Seimo viešbutyje kartu su STT pareigūnais jose dalyvavo ir Seimo kanceliarijos atstovai, o atlikdami kratą P. Gražulio darbo vietoje Seime STT pareigūnai pinigų nepaėmė.

Be to, kaip informuoja STT, atliekant kratą P. Gražulio gyvenamojoje vietoje buvo daromas vaizdo įrašas, o butas buvo paliktas tvarkingas - toks, koks buvo rastas prieš atliekant šį procesinį veiksmą.

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė ketvirtadienį patvirtino, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko kratas, bet nedetalizavo, ar jos vyko Seimo pastate, ar Seimo viešbutyje.

Teisėsauga įtaria, kad „Judex“ bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengų nuobaudų, kurios paprastai taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams padaryti poveikį.

Ketvirtadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui J.Miliui šiame tyrime buvo pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba.

Procesiniai veiksmai taip pat atlikti bendrovės „Judex“ vadovų darbo vietose. Toje įmonėje dirba kai kurie P.Gražulio artimieji.

57-erių P.Gražulis į Seimą, įskaitant šią kadenciją, buvo renkamas penkis kartus nuo 1996 metų. Nuo 2012 metų iki šių metų gegužės jis buvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas, bet gegužę pasitraukė iš šių pareigų, motyvuodamas žemais partijos reitingais sociologinėse apklausose.

Policija priėmė pareiškimą dėl vagystės

Seime apsilankę policijos pareigūnai patvirtino, kad priėmė Seimo nario „tvarkiečio" pareiškimą dėl vagystės.

„Negaliu atskleisti tyrimo duomenų. Jeigu ponas P. Gražulis pasakys, dėl ko kvietė policiją, tai pasakys. (...) Taip, parašytas pareiškimas dėl dingusių tam tikrų daiktų", — žurnalistams Seime patvirtino nenorėjęs prisistatyti pareigūnas.