Dienraštis „Lietuvos rytas“ šeštadienį rašo, kad R. Gražulienė įtaria, jog jos sutuoktinis yra neištikimas ir galbūt yra užmezgęs romaną su kita moterimi.

Tai dienraščiui pareiškė R. Gražulienei atstovaujanti advokatė Kristina Česnavičienė. Pasak jos, šiuos įtarimus pastaruoju metu sustiprino faktas, kad skyrybų dokumentai, siunčiami P. Gražuliui iš teismo į Seimo viešbutį, jo niekuomet nepasiekdavo.

„Jeigu P. Gražulio ten nebūna, tai kur ir pas ką jis yra įsikūręs?” – stebėjosi teisininkė.
Skyrybų dokumentus parlamentarui pavyko įteikti tik tuomet, kai jie buvo išsiųsti į Seimo rūmus.

Advokatės teigimu, apie krikščioniškas vertybes mėgstantis postringauti P. Gražulis vienaip elgiasi viešumoje, kitaip – šeimoje: R. Gražulienė ne kartą prašė vyro pasikeisti, neapleisti šeimos, tačiau taip ir liko neišgirsta.

„Lietuvos rytui“ K. Česnavičienė taip pat atskleidė, kad P. Gražulis net nemoka bendros paskolos, už kurią jis su žmona yra įsigijęs nekilnojamojo turto – šią finansinę naštą P. Gražulis užmetė ant sutuoktinės pečių.

Politikas taip pat pamiršo, kad reikia rūpintis atžalų auklėjimu, jų būreliais, pamokomis, studijomis, taip pat – bent retsykiais sumokėti komunalinius mokesčius, atlikti kokius nors ūkio darbus.

„Niekas nesako, kad jis buvo blogas tėvas, bet... Mes stengiamės išlikti korektiški“, – šią savaitę DELFI sakė K. Česnavičienė.

Pasak jos, pagrindinis dalykas, dėl ko R. Gražulienė panoro skirtis, yra gyvenimas atskirai.

„P. Gražulis gyvena atskirai nuo šeimos, jis yra emocionalus, žinoma, dėl to kildavo ir konfliktai, tas emocionalumas davė negatyvą, – DELFI sakė advokatė. – Faktiškai jis gyvena Vilniuje, šeima ir žmona – antrame plane, jie negali pilnavertiškai gyventi. Jam gal tinka toks gyvenimas, jis save realizuoja viešoje erdvėje. Žmona visais reikalais rūpinasi... Smurto tikrai nėra, tik gal nepagarba žmonai, kiek susidariau vaizdą“.

Advokatė patikino, kad yra kalbėjusi telefonu su P. Gražuliu, kai norėjo skyrybų bylą baigti taikiai.

„Esu pati jam skambinusi, buvome sudarę sutartį, viskas vyksta nuo praeitų metų, tačiau bendru sutarimu nepavyko sutarti, jis atsakė, kad kaip teismas nuspręs, taip ir bus“,– sakė K. Česnavičienė.

Teisininkė patikino, kad R. Gražulienė yra visiška P. Gražulio priešingybė. „Ji tikrai labai tolerantiška, labai kompromisų ieškanti, labai išlaikyta moteris, niekada nenorėjo, kad taip atsitiktų, bet kiek gi galima laukti“, – sakė ji.

Nors P. Gražulis nesutinka nutraukti santuokos, advokatė neatmeta galimybės, kad viskas gali pasikeiti. „Gal paskui susitars – kai reikalai prasideda teisme, viskas kitaip pakrypsta“, – sakė ji.

Keturių vaikų nuo skandalingojo Seimo nario susilaukusi R. Gražulienė savo pareiškime teismo prašo ne tik nutraukti santuoką dėl sutuoktinio kaltės, bet ir siekia, jog būtų padalytas jungtine nuosavybe jiems priklausantis šeimos turtas bei iš parlamentaro priteistas išlaikymas vienam vaikui, nustatant jo gyvenamąją vietą su motina.

Išsiskirti su sutuoktiniu bendrovėje „Judex“ vyr. buhalterės pavaduotoja dirbanti R. Gražulienė panoro dar prieš metus, tačiau į teismą moteris kreipėsi tik šių metų kovo 25-ąją. R. Gražulienei 46 metai, o P. Gražuliui – 54-eri.

„Tikrai, žinokite, asmeniniais reikalais nesidalinsiu ir nieko nekomentuosiu, tokia mano pozicija“, – parlamentaro sutuoktinė R. Gražulienė šią savaitę nenorėjo komentuoti iškeltos santuokos nutraukimo bylos.

Moteris neįvardijo ir priežasties, dėl kurios, jos manymu, P. Gražulis turėtų būti pripažintas kaltu dėl skyrybų: „Tikrai nepasakysiu, jeigu norite, skambinkite Petrui ir su juo kalbėkite, jeigu jis kalbės. Ir jūs, ir aš žinau, koks jis žmogus, todėl paprasčiausiai toks mano sprendimas“.

Tiesa, R. Gražulienė nesistebėjo, kad jos sutuoktinis nesutinka išsiskirti, nors šį pasiūlymą vyrui ji pateikė dar prieš metus. „Jis dėl, atrodo, visiems suprantamų priežasčių priešinasi“, – mįslingai kalbėjo moteris.

Skyrybų bylos nenorėjo komentuoti ir viešumo nevengiantis P. Gražulis. „Taip, tai yra tiesa, bet tai yra mūsų šeiminės problemos ir jos bus sprendžiamos, – sakė jis. – Aš jų nekomentuosiu, nors ir esu Seimo narys. Prašykite, kad komentuotų žmona, nes ne aš kreipiausi į teismą, o ji kreipėsi, tegul ir komentuoja žmona“.

Paklaustas, kodėl nesutinka nutraukti ilgametės santuokos, politikas sakė: „Manau, kad neverta skirtis, reikia išsaugoti šeimą, tačiau tai yra mūsų šeimos klausimai ir tų dalykų nekomentuoju ir nekomentuosiu“.

Politikas prisipažino, kad nesuradus kompromiso viską turėtų išspręsti teisingumo vykdytojai. „Teismas priims kažkokį sprendimą, žiūrėsime“, – baigdamas pokalbį pabrėžė P. Gražulis.

Posėdžių Gražulių byloje teismas dar nėra numatęs – šią savaitę nuspręsta skirti nekilnojamojo turto vertinimo ekspertizę, todėl byla laikinai sustabdyta. Tik po šios ekspertizės teismas galės aiškintis, ar patenkinti R. Gražulienės ieškinį ir santuoką nutraukti dėl P. Gražulio kaltės.