Apie teroro aktus jis pasakojo sužinojęs važiuodamas automobiliu. „Pastebėjau, kad vairuotojas labai įdėmiai klausosi žinių, paklausiau, kas įvyko, ir jis pasakė, kad keli sprogimai oro uoste, į kurį šiandien ryte pačiam teko atvykti, po septintos valandos. Pasiėmiau daiktus ir prieš aštuntą valandą išvykau namų link, o aštuntą jau įvyko sprogimai. Man pavyko išvengti visos šitos sumaišties, sprogimų, kadangi buvau nutolęs nuo oro uosto“, – BNS pasakojo Liberalų sąjūdžio atstovas.

Europarlamentaras taip pat sakė manantis, kad metro linija kitu teroristų taikiniu buvo pasirinkta ne atsitiktinai: „Po to pasiekė žinia apie sprogimus metro, tai centrinė linija, kertanti miesto centrą, einanti po svarbiausiomis Europos Sąjungos institucijomis, manau, ne atsitiktinai pasirinkta kaip teroro taikinys“.

Europarlamentaras pasakojo, kad Europos Parlamento darbas nesustojo, nors posėdžių skaičius ir mažinamas, padidintas pavojaus lygis. „Pavojaus lygis padidintas iki oranžinio, tai reiškia, daugiau patikrų, lieka tik vieni įėjimo vartai, automobiliai parkuojami tik po įdėmios patikros“, – pasakojo P.Auštrevičius.

„Nuotaika visų labai prislėgta. Yra įtampos, sutrikimo, nes įvykiai nusinešė daug žmonių gyvybių, o tai vyksta prieš Velykas, kai žmonės su šeimomis keliauja, oro uostai yra pilni. Jaučiasi lyg ir pavasario artėjimas, bet šie įvykiai mus grąžina į pačius tamsiausius laikus“, – kalbėjo liberalų atstovas.

Darbo partijos vadovas europarlamentaras Valentinas Mazuronis apie teroro aktus BNS sakė sužinojęs pakeliui į Europos Parlamentą. „Gyvenu netoli Europos Parlamento, apie 15minučių pėsčiomis, kai sužinojau apie įvykius, buvau pakeliui“, – BNS sakė europarlamentaras. Pasak jo, darbas Europos Parlamente nesustojo, bet padidintas saugumo lygis, matyti daug pareigūnų.

Darbo partijos vadovas pasakojo trečiadienio rytą planavęs grįžti į Lietuvą, bet dėl teroro aktų planai gali keistis. „Iš nuotraukų matyti, kad Briuselio oro uostas smarkiai apgadintas, dar neaišku, ar skrydžiai bus nukreipti per kitus oro uostus“, – sakė europarlamentaras.

Antradienio rytą Briuselyje per sprogimus oro uoste ir metropoliteno stotyje žuvo mažiausiai 21 žmogus, duomenų apie nukentėjusius Lietuvos piliečius nėra.