Beveik visoje šalyje protarpiais snigs. Pučiant stipriam šiaurės vakarų vėjui, gūsiai sieks 15-20 m/s, pajūryje iki 25 m/s, pustys ir kils trumpos pūgos. Temperatūrai svyruojant apie 0 laipsnių formuosis plikledis, ypač jo reikėtų pasisaugoti vakare orui šąlant.

Šeštadienį pragiedrulių taipogi numatoma nedaug. Daugelyje vietovių snigs, dieną vyraus nedidelis sniegas. Pagrindiniai sniegą nešantys debesys drieksis per Vidurio ir Rytų Lietuvą. Šiaurės vakarų, šiaurės vėjo gūsiai vietomis vis dar sieks 15–18 m/s, todėl pustys, kai kur kils trumpa pūga. Veržiantis šaltesnei oro masei temperatūra naktį pažemės iki 1–6 laipsnių šalčio, o dieną nepakils aukščiau 0–4 laipsnių šalčio. Daug kur bus slidu.

Sekmadienį mūsų šalis pateks į aukštesnio slėgio lauką snigs vis mažiau, naktį vietomis lengvai pustys. Vėjas rims. Atsiras pragiedrulių ir šals stipriau. Naktį sulauksime 4–9, vietomis pragiedrėjus ilgesniam laikui 10-14 laipsnių šalčio. Dieną palepins saulė, kuri šaltį sušvelnins iki 0–5, rytiniuose rajonuose kai kur iki 6–8 laipsnių šalčio.

Pirmadienį Lietuvą pasieks naujas ciklonas plukdantis šilumą ir sniegą keičiantis į lietų. Krituliai pajūrį pasieks po vidurnakčio ir judės vidurio link, dieną mišrių kritulių klius visiems. Naktį ir rytą vietomis formuosis rūkas, o su juo ir šerkšnas bei lijundra su plikledžiu. Vėjas naktį vidutinis, dieną suksis iš pietvakarių, vakarų, stiprės – gūsiuose sieks 15–18 m/s. Tad popietę kai kur tikėtinos trumpos pūgos ir pustymas.

Atkeliaujant šilumai mūsų šalyje susidarys dideli temperatūros kontrastai - naktį Vakarų Lietuvoje bus 2–7, rytinėje šalies pusėje 8–13, kai kur iki 17 laipsnių šalčio, dieną numatoma nuo 4 laipsnių šalčio iki 1, pajūryje net iki 4 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį niūrūs debesys į daugelį rajonų ir toliau neš kritulius, daugiausia negausaus lietaus pavidalu, dieną be žymesnių kritulių. Teks saugotis plikledžio. Kai kur ūžaus 15-16 m/s vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra naktį kris iki 0–5 laipsnių šalčio, pajūryje išsilaikys apie 2 laipsnius šilumos, dieną oras šils iki 0–3 laipsnių šilumos.

Klaipėdoje stiprus vėjas ant automobilių vertė medžius, nuo kelio nulėkė vilkikai

Vakarų Lietuvoje stiprus vėjas ant automobilių vertė medžius, o dėl slidžios kelio dangos nuo kelio nulėkė vilkikai, Šilutės rajone pavojingai pakrypo autobusas su keleiviais.

Kaip BNS sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgų valdymo skyriaus specialistas Juozas Vintilas, per parą ugniagesiai Klaipėdoje, Palangoje, Skuode 21 kartą vyko šalinti nuvirtusių ar grėsmingai pakrypusių medžių.

„Šeši automobiliai buvo apgadinti užvirtusių medžių. Sausio 15-osios kieme trys automobiliai, kitur du, vienoje vietoje vėjo išdraskyta tvora apgadino mašiną“, – sakė J. Vintilas.

Tris kartus ugniagesiai vyko nuo daugiabučių šalinti pavojingai atplyšusių stogo dangų.

Per parą, daugiausiai ketvirtadienio vakare ir iki pat vidurnakčio, Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba užfiksavo dvylika autoįvykių, kuriuose prireikė ugniagesių pagalbos. Žmonės įvykiuose nenukentėjo.

„Nelaimės pagrinde įvyko automagistralėje ties Klaipėda. Prie Jakų žiedo ir vienoje, ir kitoje pusėje nuo kelio nuvažiavo automobiliai ir keli vilkikai“, – pasakojo J. Vintilas.

Ugniagesiams ketvirtadienio vakarą, apie 18 val., teko vykti į Šilutės rajoną, Lapinų kaimą. Buvo gautas pranešimas apie pavojingai ant šono pasvirusį autobusą, kuris nuslydo ties griovio kraštu ir sustojo.

„Keleiviai negalėjo išlipti, nes vos pradėjus lipti autobusas krypo ir žmonės galėjo būti sužeisti. Kvietėme papildomos technikos, kuri prilaikė, evakuota 14 keleivių“, – sakė ugniagesių atstovas.

Ketvirtadienį ir penktadienį pajūryje numatomi stichiniai vakarų, šiaurės vėjo gūsiai. Apie tai gyventojams buvo išsiųstos įspėjamosios žinutės. Ketvirtadienio naktį Klaipėdoje pūtė stiprus 21-25 m/s vėjas. Vėjuota bus ir dienos metu, tačiau vėjas turėtų rimti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojas informavo BNS, kad ugniagesiai dėl stipraus vėjo padarinių tris kartus kviesti ir Telšių apskrityje, po vieną – Vilniuje ir Kaune.

Įvykiai susiję su nuvirtusiais medžiais, stogų konstrukcijomis.