Vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose krituliai bus intensyvesni, daugiausia lynos. Vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas pamažu suksis iš vakarų, šiaurės vakarų. Temperatūra aukščiausias reikšmes pasieks vakarėjant – svyruos nuo 0 laipsnių rytiniame šalies pakraštyje iki 5 laipsnių šilumos prie jūros.

Penktadienio naktį krituliai ir toliau tirpins sniego likučius daugelyje rajonų, nes iš debesų pagrinde kris šlapdriba ir lietus. Temperatūra didesnėje šalies dalyje išliks silpnai teigiama, tad plikledžio ir lijundros tikimybė bus tik Utenos ir Panevėžio apskrityse, kur oras atšals iki 0-1 laipsnio šalčio. Pūs žvarbokas vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas.

Penktadienio diena išliks debesuota, tačiau kritulių intensyvumas mažės. Daugelyje rajonų dulksnos, lynos, šalies rytuose lankysis silpna šlapdriba. Kai kuriose vietovėse formuosis rūkas. Temperatūra įdienojus vėl pasiskirstys nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Savaitgalį didesnių orų permainų nesulauksime. Lietuvoje dažniausiai lankysis lietaus ir šlapdribos pavidalo krituliai. Naktį iš penktadienio į šeštadienį jų numatoma mažiau, tad daug kur kelius ir šaligatvius slidins plikledis.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)