Visgi šeštadienį protarpiais galėsime pasimėgauti ir tarp debesų pasirodančia saule, na, o antroje sekmadienio pusėje orai sparčiai šils. Tad kitą savaitę jau lepinsimės pavasariška šiluma.

Šeštadienį vietomis dar galimi nedideli krituliai, tačiau debesys bus retesni ir tarp jų vis įsiterps saulė. Visgi orai labai malonūs nebus, nes šiluma bus menka, o dėl stipraus vėjo jutiminė temperatūra bus dar mažesnė. Vilniaus ir Kauno apylinkėse numatomas permainingas debesuotumas, protarpiais pasnigs. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos –4–3 laipsnius šalčio.

Dieną temperatūra svyruos apie nulį. Šiauliuose nakties ir ryto metu vyraus giedras dangus, šals iki –3 laipsnių. Įdienojus pasirodys nedideli debesys, numatomas negausus sniegas. Termometrai rodys 0–1 laipsnį šilumos. Pajūryje dangumi taip pat keliaus debesų virtinės, tačiau protarpiais ir saulė pasirodys, ir viena kita saujelė snaigių iškris. Temperatūra sieks 0–1 laipsnį šilumos, bus vėjuota.

Sekmadienio naktį temperatūra nukris dar žemiau, daug kur vyraus giedras dangus. Dienos metu dangus apsiniauks, pasisuks gūsingas pietvakarių vėjas, o krituliai bus mišrūs. Vilniuje ir Kaune, nakties ir ryto metu, temperatūra svyruos tarp –5–3 laipsnių šalčio.

Dienos metu kris šlapias sniegas, lis. Oras šils iki 1–2 laipsnių. Šiauliuose naktį šals iki –6–5 laipsnių, vyraus skaidrus dangus. Ryte atplauks debesys, šaltis atlėgs iki –2 laipsnių. Įdienojus krituliai bus mišrūs, temperatūra kils iki 0–1 laipsnio. Pajūryje numatomi gausūs krituliai ir smarkus vėjas. Nakties ir ryto metu bus apie 1–2, dieną apie 3–4 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , paskutinėmis vasario dienomis šalyje įvyks pavasariškos permainos: termometrų stulpeliai šaus aukštyn iki 6–9 laipsnių, tačiau vis dar bus vėjuota ir sulauksime lietaus. Pirmosios kovo dienos taip pat bus šiltos, tačiau naktimis gali pasižnaibyti menkas šaltukas.