Daugelyje rajonų protarpiais negausiai lis, kai kur gali įsimaišyti ir šlapių snaigių, pirmoje dienos pusėje šiek tiek gausiau palis Vilniaus ir Utenos apskrityse. Temperatūra visoje šalyje skirsis mažai ir svyruos apie 3-5 laipsnius šilumos, bet kai kur gali būti ir dar laipsniu vėsiau, o Marijampolės ir Tauragės apskrityse po pietų kai kur sušils iki 6-7 laipsnių. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas, tačiau Panevėžio ir Utenos apskrityse jis bus nestiprus, o Klaipėdos, Tauragės ir Marijampolės apylinkėse jis bus stiprokas, gūsiai kai kur sieks 15 m/s.

Sekmadienio naktį debesys trauksis, daugelyje rajonų pasirodys pragiedrulių. Debesuotas dangus bus tik Rytų Lietuvoje, čia vietomis truputį palis. Vėjas aprims ir suksis iš pietvakarių. Temperatūra naktį svyruos nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio. Pašalus vietomis formuosis plikledis.

Sekmadienio dieną iš pietvakarių artės šiltasis atmosferos frontas. Dangų uždengs tankūs debesys, pragiedrulių pasitaikys tik ryto valandomis. Negausiai palis daugiausia pajūryje ir Žemaitijoje, likusioje šalies dalyje tik trumpai padulksnos ar iškris keli lietaus lašai. Po pietų temperatūra pakils iki 5-10 laipsnių šilumos, šilčiausia bus Tauragės ir Marijampolės apskrityse. Pūs stiprokas pietų, pietryčių vėjas, kuris sumažins šilumos pojūtį.

Pirmadienį iš vakarų atkeliaus lietaus debesys – daug kur palis. Kaip tokiam metų laikui orai bus šilti: naktį laikysis 1-6 laipsnių šiluma, dieną sušils iki 6-11 laipsnių. Vėjas aprims.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)