„Nėra jokios prasmės dalyvauti pirmadienio susitikime pas premjerę, kol nėra naujo krašto apsaugos ministro, o pašalinamas ministras meta korupcinius kaltinimus kolegoms Seime. Diskutuoti apie papildomą finansavimą gynybai, kol neatsakyti klausimai dėl galimos korupcijos viešuosiuose KAM pirkimuose, su ministre pirmininke būtų netikslinga“, – šeštadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime teigė opozicijos atstovai.

Savo nedalyvavimą susitikime patvirtino Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė, Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis, Mišrios Seimo narių grupės frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Partijų frakcijų seniūnai Seime sako, kad antradienį susitiks ir pateiks savo pasiūlymus dėl gynybos finansavimo.

Tiesa, Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis Eltai teigė, kad jo vadovaujama politinė jėga nusprendė nedalyvauti susitikime su I. Šimonyte jau anksčiau – gerokai iki to, kai paaiškėjo pokyčiai Ministrų kabinete.

Apie tai, kad pirmadienį nedalyvaus susitikime kiek anksčiau šeštadienį pranešė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), kartu nusprendusi pasitraukti ir iš parlamentinių partijų susitarimo dėl gynybos politikos.

Penktadienį Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriuo patvirtino, jog premjerė I. Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą atsistatydinti.

ELTA primena, kad pirmadienį Vilniuje turėtų įvykti antrasis Vyriausybės vadovės organizuojamas susirinkimas dėl lėšų gynybai.

Pirmasis toks susirinkimas įvyko sausio pabaigoje. Į jį buvo sukviesti politinių partijų, verslo ir profesinių sąjungų atstovai, su kuriais aptartos Lietuvos gynybos finansavimo perspektyvos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)