Už Darbo partiją būtų balsavę 19 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių. Lietuvos socialdemokratų partiją būtų palaikę 16 proc. rinkėjų. Tiesa, šių partijų populiarumas šiek tiek smuktelėjo: 3 procentiniais punktais sumažėjo ketinančių balsuoti už Darbo partiją, o 2 procentiniais punktais krito LSDP palaikymas.

Kas dešimtas - 10 proc. - suaugęs šalies gyventojas per rinkimus ketino balsuoti už partiją Tvarka ir teisingumas, o 5 proc. apklaustų rinkėjų ketino palaikyti Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus.

Apklausos duomenimis, po 4 proc. apklaustų 18-74 metų šalies gyventojų ketino balsuoti už Liberalų ir centro sąjungą, kurios palaikymas gegužę padidėjo 2 procentiniais punktais, ir už Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį. Po 3 proc. - už Lietuvos lenkų rinkimų akciją bei už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu gegužės 23-birželio 3 dienomis atliktos apklausos duomenimis, apie 1 proc. ar kiek daugiau potencialių rinkėjų gegužės mėnesį ketino balsuoti už partiją "Jaunoji Lietuva", Krikščionių partiją, politinę partiją "Sąjunga Taip", partiją "Lietuvos žaliųjų sąjūdis" bei Žemaičių partiją.

Kitas partijas palaikytų po pusę procento ar mažiau respondentų.

Beveik trys iš dešimties - 28 proc. - apklaustų gyventojų neturėjo nuomonės šiuo klausimu arba neketino dalyvauti rinkimuose. Balandžio mėnesį tokių abejingų rinkėjų buvo 24 proc.