Pasak V. Čmilytės-Nielsen, labiausiai ataskaitoje buvo pasigesta kritiško požiūrio į savo darbus.

„Matot, 0 yra tiek pat objektyvus įvertinimas, kiek ir 9, kurį parašė Ramūnas Karbauskis. Tai tikrai subjektyvių vertinimų klausimas. Man šioje Vyriausybės ataskaitoje labiausiai užkliuvo savikritiškumo stoka. Tai yra toks žanras, kai reikia save pagirti, tačiau tarp pasiekimų ataskaitoje buvo vardijami ir tie dalykai, kurie pasiekimams priskirti negali būti“, - teigė Seimo narė.

Pasak opozicijos lyderės, didžiausią klausimą sukėlė švietimo reformos traktavimas.

„Prisiminkime, kad etatinis mokytojo apmokėjimas sukėlė didžiausią šios Vyriausybės krizę, kuri pareikalavo trijų ministrų atstatydinimo, ir tikrai negalėtų būti priskirti prie Vyriausybės pasiekimų“.

Kaip teigia V. Čmilytė-Nielsen, ataskaitoje yra ir gerų dalykų, yra „puikiai dirbančių ministrų“, tačiau ji teigia esą paskirto balo - 0 - tikslas buvo parodyti, kad praėjusiais metais problemų būta nemažai, o pažangos stokojo.

ELTA primena, kad Vyriausybės 2018 m. ataskaitoje apžvelgiami pagrindiniai veiklos rezultatai ir artimiausio laikotarpio veiklos prioritetai. Premjeras Saulius Skvernelis ataskaitą Seimui pateikė balandžio 11 dieną.