Reaguodamas į tai, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma prakalbo apie valdančiųjų atstovavimo didinimą komitetuose, kuriuose ketinama svarstyti svarbius įstatymo projektus.

„Opozicija priėmė sprendimą nedalyvauti visuose komitetų ir komisijų posėdžiuose“, – Eltai komentavo A. Norkienė.

Anot „valstiečių“ frakcijos seniūnės, komitetų bei komisijų posėdžiuose ketinama nedalyvauti ne tik trečiadienį, tačiau tol, kol valdantieji atsižvelgs į opozicijos keliamus reikalavimus.

Reaguodamas į opozicijos tęsiamą boikotą, J. Razma teigia jaučiantis atsakomybę, kad svarbūs įstatymų projektai būtų priimti, todėl, anot jo, būtina kalbėti apie kai kuriuose komitetuose didesnį valdančiųjų atstovavimą.

„Neišvengiamai turėsime kai kuriuose svarbiuose komitetuose padidinti valdančiųjų atstovavimą. Turime išspręsti blokavimo įtaką, nes mes jaučiame atsakomybę, kad reikiami įstatymų projektai būtų priimti“, – komentavo J. Razma.

Anot J. Razmos, vienas tokių komitetų, kuriame jis teigia matantis poreikį skubiai apsvarstyti įstatymo projektus, – Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

„Teisės teisėtvarkos komitetas išskirtinis, kuris dar privalo prieš priėmimą apsvarstyti konstitucinius referendumo ir rinkimų kodekso projektus. Ten tas blokavimas jau yra tikrai sukeliantis neigiamas pasekmes, kad iki rinkimų gali komplikuotis tų būtinų projektų priėmimas“, – svarstė Seimo vicepirmininkas.

Pasak J. Razmos, panašu, kad kituose Seimo komitetuose ar komisijose Seimo pavasario sesijos pabaigoje nėra likusių svarbių klausimų, todėl opozicijos nedalyvavimas, anot jo, didelių pasekmių nesukels.

„Sesijos pabaigoje daugelis komitetų ar komisijų nebeturi svarstyti svarbių klausimų, todėl nedalyvavimas gal kažkokių ypatingai svarbių pasekmių nesukels“, – teigė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį įvyko pirmasis opozicijos atstovų susitikimas su Seimo pirmininke, siekiant spręsti praėjusią savaitę kilusį valdančiųjų ir opozicijos konfliktą.

Vadinamojoje Dialogo grupėje dalyvavę opozicijai priklausantys politikai teigė, kad pirmajame susitikime veikiau siekta apsikeisti nuomonėmis nei į vieną posėdžių salę sugrąžinti susipykusią opoziciją ir valdančiąją daugumą. Opozicija yra pareiškusi, kad kol valdantieji neįsiklausys į jų reikalavimus, Seimo posėdžių boikotas bus tęsiamas toliau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)