„Mes prašysime valdančiųjų išreikšti savo balsais pasitikėjimą Seimo pirmininke ir kartu, be abejo, atsiprašyti žmonių ir pripažinti, kad jie taip pat smerkia korupciją, kaip ir visi Lietuvos gyventojai“, – Eltai sakė viena iš rezoliucijos iniciatorių, Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

Politikė teigė, kad opozicija vis tik nusprendė atsisakyti pirminės idėjos Seimo pirmininkei rengti interpeliaciją.

„Mes girdėjome Seimo pirmininkės atsakymus į tuos klausimus, kurie buvo užduoti ir jie natūraliai mūsų netenkina, bet mes puikiai suprantame, kad negalime pradėti tų sudėtingų interpeliacinių procedūrų, kurios galų gale baigiasi rankų laužymu valdančiųjų tarpe“, – informavo opozicijos atstovė.

„Manome, kad politinės sistemos atsiprašymas už tai, kokia situacija yra, jis būtų svarbus. Ir, aišku, visada atsiprašymas reiškia, kad partijos turi pasiryžimą toliau tų klaidų nekartoti. Aš to atsiprašymo iš Seimo pirmininkės labai pasigedau“, – taip pat pažymėjo ji.

Opozicijos parengtoje rezoliucijoje akcentuojama, kad norima išsiaiškinti, ar V. Čmilytė–Nielsen „turi bent pusės šiuo metu Seime dirbančių Seimo narių pasitikėjimą“.

Rezoliucijos projektą pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir Mišrios Seimo narių grupės atstovai. Iš viso surinkti 26 parašai.

ELTA primena, Apeliaciniam teismui vadinamojoje „MG Baltic“ byloje pripažinus Liberalų sąjūdį bei Darbo partiją kaltomis, opozicijoje prasidėjo kalbos apie nepasitikėjimą teistomis politinėmis jėgomis. Seimo mažumos atstovai paragino stabdyti parlamento darbą, taip pat kelti klausimai, ar Seimas gali pasitikėti nuteistos partijos lydere V. Čmilyte–Nielsen kaip parlamento pirmininke, o Darbo partijos pirmininku Andriumi Mazuroniu kaip vicepirmininku.

Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje Liberalų sąjūdžiui skyrė 376,6 tūkst., o Darbo partijai – 300 tūkst. eurų baudą.