Naujienų portalas lrt.lt antradienį rašo, kad Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vadovo atranką laimėjo buvęs Klaipėdos priklausomybės ligų centro vadovas Liudas Andrikis. Prie Jūros šventę bei kitus ypač svarbius miesto renginius organizuojančios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vairo stojo prezidento Gitano Nausėdos rinkimų štabe dirbęs ir vėliau jo patarėjo postą užėmęs Liutauras Galinis. Koncertų salės vadovo konkursą laimėjo žurnalistas ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio komandos narys Tadas Grabys.

Vietos savivaldybės tarybos opozicija teigia, kad tiek šie asmenys, tiek atrankų komisijose dirbę žmonės yra susiję su Grubliauskų šeima.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Judita Simonavičiūtė sakė abejojanti, kad šiuose konkursuose užtikrinamas skaidrumas, o kita tarybos narė Nina Puteikienė tvirtino, jog mero veiksmai „yra spjūvis po spjūvio Klaipėdos kultūros bendruomenei“.

Pats Klaipėdos meras neigia galimus ryšius. Jis teigė, kad nedaro nederamos įtakos konkursams, o komisijų narius parenka atsižvelgdamas į jų kompetenciją ir konkrečios srities išmanymą.

„Apie kažkokius „su šeima susijusius santykius“ net nesiimu vertinti ir komentuoti, kadangi nėra nei ko komentuoti, nei dėl ko teisintis“, – sakė V. Grubliauskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)