Opoziciniai "tvarkiečiai" praneša, kad po klausimais Seimo pirmininkei jau surinktas 21 parašas. Tarp jų yra dešimties valdančiajai koalicijai priklausančių Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narių parašai.

Seimo statutas numato, kad valstybės institucijų vadovai, kuriuos skiria Seimas arba kuriems paskirti reikia Seimo pritarimo, plenariniame posėdyje turi atsakyti į Seimo narių raštu pateiktus klausimus.

"Seimo plenarinio posėdžio metu parlamentarai tikisi išgirsti Seimo pirmininkės I.Degutienės atsakymą, ar iš anksto galimai žinota informacija apie banko "Snoras" bankrotą neturėjo įtakos jos sūnaus vadovaujamos bendrovės "Novotersa" bei Vilniaus universiteto Santariškių klinikų, kuriose Seimo pirmininkės vyras vadovauja vienam iš filialų, finansinėms operacijoms paskutinėmis banko veiklos valandomis", - rašoma "tvarkiečių" pranešime.

Opozicinių frakcijų atstovų teigimu, "tokie sutapimai, kaip kad iš banko "Snoras" sąskaitos tiek Santariškių klinikų, tiek bendrovės "Novoresta" pinigai likus vos dienai iki banko "Snoras" veiklos sustabdymo buvo pervesti į kitų bankų sąskaitas, visuomenėje sukelia pagrįstų abejonių dėl informacijos nutekėjimo iš pačios Seimo pirmininkės pusės".

"Siekiant paneigti ar patvirtinti įtarimus ir tikimasi išgirsti viešą I.Degutienės paaiškinimą", - rašoma pranešime.

Opozicija parlamento vadovės taip pat klausia, ar, jos pačios nuomone, ji gali toliau būti Seimo pirmininke.

Įtarimus Seimo pirmininkei, esą jos sūnaus bendrovė galėjo prieš pat uždarant banką atlikti operacijas, kurios leido išsaugoti pinigines lėšas, metė socialdemokratai. Tuo metu koalicijos partneriai liberalcentristai viešai kėlė abejones dėl Santariškių klinikų sprendimo prieš nacionalizuojant "Snorą" pinigus pervesti į sąskaitą kitame banke.

Seimo pirmininkė kategoriškai atmeta kaltinimus, esą šeimos nariams galėjo perduoti informaciją apie veiksmus dėl "Snoro".

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos BNS patvirtino, kad pinigus iš sąskaitos "Snore" pervedė po publikacijos dienraštyje "Lietuvos rytas", kurioje paskelbta apie teisėsaugos planuojamus veiksmus prieš "vieną iš lietuviškų bankų". Tuo metu I.Degutienės sutuoktinio Gedimino Degučio vadovaujamas filialas sąskaitos "Snore" iš viso neturėjo.