Kritišką nuomonę socialiniame tinkle apie O. Gazmanovo gerbėjus išsakęs žurnalistas Romas Sadauskas-Kvietkevičius buvo apskųstas policijai ir sulaukė pareigūnų vizito.

Savaitraščio „Druskininkų naujienos“ vyriausiasis redaktorius R. Sadauskas-Kvietkevičius teigia koncerto dieną po DELFI pasirodžiusio teksto socialiniame tinkle „Facebook“ parašęs savo nuomonę.

„Paklausus, kas nori dainos „Pagaminta SSRS“, „Siemens“ arena pabudo džiaugsmingais šūksniais ir rankų mišku“, – mintyse bandau įsivaizduoti, kaip ant tokios minios iš purkštuvų, įtaisytų ant lubų, pradedama purkšti koncentruota sieros rūgštis. Ir kažkaip lengviau pasidaro. Nes dabar reikės kažkaip toliau gyventi su šitais išgamomis vienoje šalyje, vaikščioti tomis pačiomis gatvėmis“, – kritiško požiūrio į koncerto lankytojus neslėpė R. Sadauskas-Kvietkevičius.

Netrukus „Facebook“ užvirė diskusijos šia tema. Tema sulaukė kelių šimtų nuomonių.

Romas Sadauskas-Kvietkevičius
„Kažkam iš skaičiusių šią diskusiją, matyt, nelabai patiko kažkas iš šių įrašų, tad parašė skundą į elektroninę policijos sistemą epolicija.lt. Ta sistema perdavė Druskininkų pareigūnams, kad jie ateitų ir paklaustų manęs, ar aš čia tik reiškiu savo nuomonę, ar noriu skatinti smurtą, kviesti susidoroti“, – aiškina pašnekovas.

Policijos pareigūnai jį aplankė pirmadienį. Žurnalistas pareigūnams paaiškino tik pareiškęs savo nuomonę bei parodė apskųstąjį įrašą „Facebook“. R. Sadausko-Kvietkevičiaus nuomone, pareigūnams viskas pasidarė aišku, jie geranoriškai atsisveikino ir žadėjo pranešti skundo autoriams, kad nieko nenustatyta. Žurnalistas sakė nustebęs dėl skundo fakto, tačiau, jo nuomone, teisėsauga puikiai suprato situaciją.

„Kadangi Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) pareiškė, kad Sovietų Sąjungą šlovinančią dainą per koncertą Vilniuje atlikęs Rusijos dainininkas O. Gazmanovas kursto nesantaiką ir rodo nepagarbą Lietuvos istorijai, tai sovietofilai galėtų URM-ą apskųsti policijai“, – ironizuoja R. Sadauskas-Kvietkevičius.

Jis prisiminė, kad dėl kitų nepatikusių įrašų „Facebook“, dėl jo į Vilniaus prokurorus buvo kreipęsi tautininkai. Prokurorai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą ir tautininkams paaiškino, kas yra nuomonė bei laisvė ją reikšti.

DELFI primena, kad nuomonę apie O. Gazmanovo koncertą „Facebook“ išsakęs visuomenės veikėjas Algis Ramanauskas-Greitai buvo apskųstas Generalinei prokuratūrai. Tuo pasipiktinęs pilietis J. Kozlovskis kreipėsi į prokurorus prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą. Tačiau prokurorai tą daryti atsisakė ir išaiškino, kad laisvė reikšti mintis – vienas svarbiausių demokratinės visuomenės principų, o žodžio laisvė apima ir galimybę reikšti protestus. Prokurorai nenustatė padarytos nusikalstamos veikos požymių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4417)