Rinkimus į Seimą stebi 3 stebėtojai, rinkimų apylinkėje dirba 5 komisijos nariai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iki 12 val. šioje apylinkėje rinkėjų aktyvumas buvo 0 proc.

Tik 4,41 proc. šioje apylinkėje balsavimo teisę turinčių rinkėjų pasinaudojo rinkimų teise išankstiniame balsavime.

„Jei sulauksim per dieną bent dešimties, dvidešimties žmonių, būtų stebuklas“, – kalbėjo Maženių rinkimų apylinkės komisijos nariai.

Į neprižiūrimą ir šaltą rinkimų apylinkę, įsikūrusią kadaise buvusioje Maženių mokykloje, komisijos nariai ir rinkimų stebėtojai susirinko prieš prasidedant balsavimui, prieš 7 val. ryto.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš anksto jau balsavo 5,56 proc. arba daugiau nei 138 tūkst. rinkėjų. Per praėjusius Seimo rinkimus tuo pačiu laikotarpiu savo valią buvo pareiškę per 111 tūkst. arba 4,34 proc. visų rinkėjų.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje yra 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvaus rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.

VRK duomenimis, iki 14 val. į Maženių rinkimų apylinkę jau buvo atėję 18,06 proc. rinkėjų.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (721)