„Iš tiesų situacija kelia nerimą epidemiologams, tačiau žinome, kad būtent Kauno apskrityje užfiksuotas 61 atvejis, taigi daugiau kaip pusė. Ir iš jų 53 būtent Raseinių rajone, kur šiuo metu yra karštasis taškas. Visi šie atvejai yra fiksuojami daugmaž jau anksčiau patvirtintuose židiniuose, todėl mūsų specialistai, kadangi ten dirba, tą situaciją valdo. Tai iš tiesų bent jau kol kas didesnių židinių, be išvardintų, nėra fiksuojama“, – Eltai sakė ji.

A. Vžesniauskaitė taip pat teigė, kad nereikėtų pernelyg baimintis dėl atvejų, kurių užsikrėtimo aplinkybės neaiškios, kadangi jie po kurio laiko dažniausiai būna atsekami.

„Kartais būna, kad jie (atvejai, kai užsikrėtimo aplinkybės neaiškios, – ELTA), pirminiais duomenimis, nėra aiškūs, bet nustatinėjant kitus atvejus būna išsiaiškinami. Apie 20 proc. neaiškių (užsikrėtimo atvejų – ELTA) dažniausiai būna neišaiškinami. Ir ne tiek, kiek neišaiškinami, tiesiog žmonės tuo metu negali pasakyti, kur jie užsikrėtė. Tačiau mūsų specialistai visą laiką stengiasi išsiaiškinti, ir galima visą laiką atrasti sąsajų“, – teigė specialistė.

Ji taip pat pridūrė, kad anksčiau nustatyti pažeidimai viename iš koronaviruso židinių Radviliškio ligoninėje buvo sėkmingai ištaisyti.

„(Radviliškio ligoninė – ELTA) tikrai vykdė visus nurodymus ir stengėsi ištaisyti (anksčiau fiksuotus pažeidimus – ELTA). Praeitą savaitę buvo atlikta grįžtamoji kontrolė, kuri parodė, kad visi pažeidimai buvo ištaisyti. Tikrai yra bendradarbiaujama su administracijomis ir tikrai stengiamasi padėti specialistams dirbant su protrūkiais, žmonės imasi visų reikalingų priemonių“, – kalbėjo A. Vžesniauskaitė.

ELTA primena, kad praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 111 naujų koronaviruso atvejų.

61 iš jų registruoti Kauno, 23 – Šiaulių, 16 – Vilniaus, 5 – Telšių, 4 – Panevėžio ir po vieną – Klaipėdos bei Tauragės apskrityse.

Bendras patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms šiuo metu siekia 4 295.