Balandžio aštuntąją dieną, likus dienai iki balsavimo dėl teisinės neliečiamybės Seime, N. Venckienė kartu su sūnumi buvo pastebėta Vokietijos sostinėje Berlyne, pranešė „Lietuvos ryto“ televizijos šaltiniai.

Netrukus po to esą ji lėktuvu išskrido į JAV, Čikagą, ir šiuo metu tebėra ten, teigia televizijos šaltiniai.

Tačiau šio gando jos vyras Aidas Venckus nepatvirtino. Antradienį popiet paklaustas, kur šiuo metu yra jo žmona, A. Venckus portalui kaunodiena.lt teigė, jog savo asmeninio gyvenimo nekomentuos.

„Nekomentuoju tokių dalykų. Esu privatus asmuo ir asmeninio gyvenimo nekomentuoju“, – sakė A. Venckus.

Jis taip pat nepanoro atskleisti, kada paskutinį kartą matėsi ar kalbėjosi su savo sutuoktine.

Pasklido kalbos, kad į Ameriką iškeliavo ir Venckų nepilnametis sūnus.

Garliavoje užaugęs ir dvylika pastarųjų metų Čikagos Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijoje besidarbuojantis klebonas Jaunius Kelpšas portalui kaunodiena.lt sakė, jog tik iš žiniasklaidos išgirdo, kad N. Venckienė gali būti JAV.

„Jos asmeniškai nepažįstu, esu kažkada matęs tik per atstumą“, – tikino J. Kelpšas.

Paklaustas, kaip elgtųsi, jeigu N. Venckienė paprašytų pagalbos, dvasininkas teigė, kad jai pasakytų, jog yra nusivylęs.

„Pasakysiu tai, ką sakiau ir per Mišias praėjusį sekmadienį – savo tiesos reikia laikytis iki galo, kaip Kristus darė. Jeigu Neringa tikrai pabėgo, ji mane nuviltų. Tokiu atveju, jeigu sutikčiau ją, pasakyčiau: tu apvylei žmones. Bijoti yra žmoniška, bet teisingumas yra teisingumas, slėptis negalima“, – kalbėjo klebonas.

Tačiau jos bendražygis „Drąsos kelio“ frakcijoje Valdas Vasiliauskas DELFI teigė, esą politikės buvimo vieta yra paslaptis, kurią žino tik jai artimiausi žmonės.

„Ne, niekas to negali žinoti. Niekas tikrai nežino. Gali žinoti tik jos sutuoktinis, ponas Aidas Venckus. O mes visi nežinome“, - kalbėjo V. Vasiliauskas.

Paprašytas pakomentuoti konservatorių siūlymus pradėti N. Venckienei apkaltos procedūrą, pašnekovas teigė to ir tikėjęsis.

„Jie pradėjo, galėtų šitą procesą atsakingai ir užbaigti. Nes ir algą reikalauja atimti visą. Jie būtų nuoseklūs, jeigu inicijuotų apkaltą“, - ironizavo V. Vasiliauskas.