„Už Ingridą Šimonytę, žinoma, balsų būna labai gausu, bet, kalbant apie ministrus, tai pirmajame dvidešimtuke mes matome viso labo keturis ministrus, o daugybė ministrų yra labai žemai ir gavo po keliolika balsų. Aš turiu omeny ir kultūros ministrą, ir energetikos ministrą, ir net sveikatos apsaugos ministrą. Jie yra tikrai žemai, teoriškai jų įtaka didžiulė, bet respondentai taip nemano“, – pirmadienį laidoje „Delfi diena“ komentavo G. Sarafinas.

Pirmadienį Delfi paskelbė pirmąją projekto „Lietuvos įtakingiausieji“ dalį, kurioje – įtakingiausi šių metų politikai.

Vadinamojo elito nuomone, įtakingiausia yra premjerė I. Šimonytė (visuomenės nuomone, – antra), trečioje vietoje – konservatorių partijos pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis (visuomenės nuomone, – penktas), aštuntoje vietoje – krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas (visuomenės nuomone, – šeštas).

Toliau sąrašas rikiuojasi taip: elito matymu, šešioliktoje vietoje – Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė (visuomenės nuomone, – penkiolikta), aštuonioliktoje – finansų ministrė Gintarė Skaistė (visuomenės nuomone, – dvidešimt trečia), dvidešimt antroje – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė (visuomenės nuomone, – keturiasdešimt devinta), dvidešimt ketvirtoje – teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska (visuomenės nuomone, – trisdešimt pirma), trisdešimtoje – vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė (visuomenės nuomone, – dvidešimta).

Trisdešimt penktoje vietoje, elito vertinimu, – susisiekimo ministras Marius Skuodis (visuomenės nuomone, – keturiasdešimt šeštas), trisdešimt devintoje – energetikos ministras Dainius Kreivys (visuomenės nuomone, – trisdešimtas), keturiasdešimt pirmoje – sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys (visuomenės nuomone, – trisdešimt devintas), penkiasdešimt penktoje – aplinkos ministras Simonas Gentvilas (visuomenės nuomone, – trisdešimt trečias), šešiasdešimt ketvirtoje – kultūros ministras Simonas Kairys (visuomenės nuomone, – penkiasdešimt pirmas), šešiasdešimt septintoje – žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas (visuomenės nuomone, – šešiasdešimt šeštas).

Gintaras Sarafinas

G. Sarafinas, kalbėdamas apie Lietuvos įtakingiausius politikus, nusistebėjo ir tuo, jog žmonės įtakingais vis dar laiko kadenciją baigusius šalies vadovus.

„Dar kas nustebino, jau čia ilgametė nuostaba, kad labai daug žmonių atiduoda savo balsus už buvusius prezidentus, turiu omeny, Valdą Adamkų, Dalią Grybauskaitę. Valdas Adamkus prezidentu buvo jau tikrai senokai, bet žmonės taip gerai vertina jį kaip asmenybę ir, matyt, taip ilgisi, kad, prisimindami, atiduoda [balsą] už jį kaip už šalies vadovą, nevertindami jo įtakos, bet vertindami jo asmenį ir tai, ką jis paliko po savęs“, – dėstė G. Sarafinas.

Daugiau apie įtakingiausius 2023 metų Lietuvos politikus – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją